Kumpir tarifi sadece harika bir akşam yemeği seçeneği değil, aynı zamanda sıcak ve lezzetli bir öğle yemeği alternatifidir. Airfryer'da ve fırında kolayca yapabileceğiniz bu tarifin sırrını öğrenmek ister misiniz? Gelin detaylarına birlikte bir bakalım. Kumpir, fırında pişirilen büyük boy patateslerin içine tereyağı, kaşar peyniri ve çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan lezzetli bir sokak yemeğidir. İstanbul’un Ortaköy semtinde çok meşhur olan kumpir, evde de kolayca yapılabilir. Evde kumpir yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
2 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin
4-5 adet kornişon turşu
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı ketçap
1/4 çay kaşığı tuz
Evde kumpir yapmanın püf noktaları ise şöyle:
Patatesleri güzelce yıkayıp kağıt havluyla kurulayın ve iyice kurumasını bekleyin. Kuruyan patateslerin üzerini önce bir fırın kağıdı ile sarın. Daha sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden 200 derece ısıttığınız fırının tabanına patatesleri yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız patatesleri ortadan dikey şekilde kesin ve arzu ettiğiniz kadar tereyağı ilave edin. Kaşar peyniri ile orta kısımlarını ezin. Daha sonra kumpirlerinizi bir tabağa alın ve üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin.
Kumpire eklenecek malzemelerde sınır yok. İncecik kıyılmış mor lahana, pancar turşusu, yeşillik, sosis, salam vb. ürünleri ekleyerek de kumpir hazırlayabilirsiniz.