Et sevmeyenler veya farklı tarif arayanlar için tavuk köftesi mükemmel bir alternatiftir. Tavuk köftesi, kırmızı et yerine tercih edilebilecek ekonomik ve lezzetli bir seçenektir. Kırmızı ete zam geldiği bu dönemde, hem cebinizi hem de midenizi rahatlatacak bu pratik tarif ile tanışın. İşte, kolay ve lezzetli tavuk köftesi tarifi…

Tavuk Köftesi Tarifi

Malzemeler:

Tadına Doyum Olmayan Yaban Mersinli ve Cevizli Kurabiye Tarifi Tadına Doyum Olmayan Yaban Mersinli ve Cevizli Kurabiye Tarifi

2 parça fileto göğüs eti
4-5 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Servis için:

Patates kızartması
Ketçap
Mayonez

Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Hazırlık:

Tavuk göğsünü küp küp keserek rondoya alın. Üzerine dört parçaya ayırdığınız soğan ve sarımsağı ekleyin ve kıyma kıvamına gelene kadar çekin.

Karışım:

Tüm malzemeyi ayrı bir karıştırma kabına alın. Üzerine ufalanmış bayat ekmek, kıyılmış maydanoz, yumurta, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeler güzelce karışana kadar yoğurun.

Şekillendirme:

Hazır olan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. İki elinizin arasında bastırarak şekillendirin ve bir tabağa dizin. Bu ölçülerle yaklaşık 27 adet tavuk köftesi elde edebilirsiniz.

Kızartma:

Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ilave ederek ısıtın. Hazırladığınız köfteleri yağın içerisine tek tek dizin. Köfteleri arkalı önlü çevirerek dikkatli bir şekilde pişirin.

Servis:

Köfteler piştikten sonra bekletmeden sıcağıyla servis edin. Yanında patates kızartması, ketçap ve mayonez ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bu lezzetli ve pratik tavuk köftesi tarifi ile misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Kıyır kıyır, ekonomik ve doyurucu bu tarif, çay saatlerinizi ve yemek sofralarınızı şenlendirecek.

Muhabir: Burhan Arar