BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümünü kutlayarak önemli açıklamalarda bulundu. Fetih ile dünyada bir çağın açıldığını ve bir çağın kapandığını belirten Destici, hükümetin en düşük emekli maaşıyla ilgili planlarını eleştirdi.

Destici, hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarmayı planladığına ilişkin haberlere değindi. 3 Temmuz’da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik atılacak adımları desteklediklerini ifade etti ancak bu iyileştirmenin asla yeterli olmadığını vurguladı.

BBP Lideri Destici, en düşük emekli maaşının mevcut asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunarak, temmuz ayında bu “yanlış ve adaletsizliğin” ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. En düşük emekli maaşının 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini ifade eden Destici, hükümetin bu konuda daha cesur adımlar atmasını beklediklerini söyledi.

Esnafın sorunlarına da değinen Destici, esnafın ekonominin olumsuz koşullarından en fazla etkilenen kesim olduğunu belirtti. Hükümetin, esnafın problemleri konusunda bir çalışma grubu oluşturması ve alınacak ekonomik önlemlerin bir karara bağlanması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Murat Onur