Düzenlenen toplantıya AK Parti Sivas Milletvekili Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Semiha Ekinci ve AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Lokman Ertük,AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir,AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer,AK Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan ve Kadın önceki dönem Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile İlçe Başkanları,İlçe Belediye Başkanları ve Belde Belediye Başkanları, Teşkilatlar katıldı.

453404133 3637161203262556 834378382522493475 N

MİLLETİMİZİN SÖYLEDİĞİNİ KENDİMİZE YOL HARİTASI OLARAK BELİRLERİZ
Yusuf Ziya Yılmaz” Kardeşlerim sözlerimin başında bugün sabahleyin yola çıkarken sabah yedide Ankara’da aldığımız kötü, acı haber dolayısıyla Hamas lideri İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Onu katleden, ona bu sabotajı yapan hain İsrail’i telin ediyorum, lanetliyorum. Sayın İsmail Haniye’nin ailesine sabırlar diliyorum. Filistin halkına sabırlar diliyorum. Aslında bu coğrafyanın Filistin halkının mücadelesine gönül vermiş tüm halklarına sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin İsmail Haniye Bey’e. Mekanı cennet olsun, nur içinde yazsın. Değerli kardeşlerim bu temennide bulunduktan sonra bugün Tokat’ımızı ziyaretimin amacını özellikle ifade ederek değerli basın mensuplarının önünde sözlerimi sürdüreceğim. Biraz önce Sivas’taydık. İnşallah yarın buradan da Amasya’ya hareket edeceğiz. Aynı programı Amasya’da yapacağız. Bugün ve yarın böylece Sivas, Tokat ve Amasya illerimizde programlar yapacağız. Önümüz pazartesi günü inşallah Çorum’da olacağız. 31Mart 2024 Yerel seçimlerinden sonra büyükşehirleri ve illeri tek tek geziyorum. Orada teşkilatlarımız mensubiyet duygusu içerisinde birlikte bir davaya gönül vermiş kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. Onlara seçimin geride kaldığını önümüzde daha önemli bir sürecin bizi beklediğini bu sürecinde 2028-2029’a giden süreç olduğunu bizim için bir seçim gününün ertesi günü yani bir seçimde sandıklarının açıldığı gün milletimizin sandıkta söylediklerini oradan aldıktan sonra onu başımızın üzerine tac ettikten sonra onu önümüzdeki süreç için kendimize rehber edindikten sonra dolu dizgin hemen seçimin ertesi günü yeni bir seçimin çalışma süreci başladığını başlayacağını hepiniz biliyorsunuz. Zaten öyle oldu. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız genel merkez binamızın önünde seçim gecesi saat on iki sularında dedi ki biz sandıktan çıkanı mutlaka ki yeterli görmedik daha iyisini bekliyorduk. Seçim sonucunun bizim için daha iyi sonuçlar beklediğimiz bir seçim olmalıydı. Ama milletimiz böyle dediyse onu baş tacı yapıyoruz, başımıza tac ediyoruz. Önemli olan milletimizin ne demek istediğini de buradan iyi anlayabilmektir demişlerdi. Sağ olsunlar o doğrultuda da bizi talimatlandırdılar. Biz o günden sonraki günleri takip eden zaman içerisinde genel merkezimiz olarak böyle teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz. Biz milletimizin dediğini milletimizin ifade ettiğini kendimize yol haritası kendimize seçim siyaset stratejisi olarak belirler onun üzerine bütün iletişim tekniklerimizi kurarız”ifadelerini kullandı.

453477879 1037527701274845 1408326531026545214 N
DÜNÜ DEĞİL YARINI KONUŞACAĞIZ

Yusuf Ziya Yılmaz, ”Partimiz seçim sonrası dört aylık süre içerisinde strateji toplantılarında bir takım bilim insanlarında sivil toplum kuruluşlarından oluşan ekipler yaparak 31 Mart seçimlerinin sonuçlarının sebep-sonuç ilişkisi üzerindeki sosyolojik değerlendirmeleri hep yapıyor. Burada şöyle bir genel değerlendirme yapayım. Örneğin burada herhangi bir arkadaşımıza veya size desem ki bana 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin beklediği sonucu alamayışının sebepleri ne desem 10 tane madde sayın desem size siz bir 10 madde saysanız ama bu 10 maddenin size göre bir öncelik sıralaması vardır. Örneğin Siz belki ekonomiyi başa koyacaksınız. Belki yerel yönetimlerdeki bazı aksayan hususları ön plana koyacaksınız. Belki aday belirleme, adaylık süreci, meclis üyesi belirleme konularındaki o rekabet ortamındaki incinmişlikleri belki birinci sıraya koyacaksınız. Birimiz ekonomiyi ön plana koyuyor, birimiz diğer faktörleri ön plana koyuyor. O bakımdan bunları o kadar net koyduk ki ortaya, bunlar geniş kapsamda, geniş bir perspektifte, aşağı yukarı hep aynı duygular içerisindeyiz. Ağırlıklı olarak tabii Türkiye’nin içinde bulunduğu bu coğrafyada etrafımızda olan biten olayların ve özellikle de 2018’den bu yana ülkemizin daha da öncesinden bu yana geçen süre içerisindeki tekrarlanan seçim periyotlarında ve etrafımızda olup biten gerek Ukrayna-Rusya Savaşı gerek Orta Doğu’daki bu gerilimler ve buna benzer olayların etkisi altında kırılgan olan ekonomimizin vatandaşımızın üzerindeki etkilerinden başlayınca bir sürü neden var. O bakımdan biz bunların hepsini çok ayrıntılı bir şekilde okuduk, değerlendirdik. Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde bunları telafi edeceğiz. Ve yarına bakıyoruz. Yarın için yapmamız gerekenleri konuşuyoruz. Ama tabii dünde yapılmış olan hataları yapmamak üzere bir yarın planlaması yapıyoruz. O bakımdan hiç merak etmeyin Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde AK Parti siyaset bilinci ve siyaseti ilmi platformunda yükseltmiş, dünyanın da en büyük siyasi organizasyonlarından bir tanesi, ülkemizin olduğu gibi dünyanın da parmakla gösterilen siyasi organizasyonlarından bir tanesi. Bu konunun tahlili ve bununla ilgili yapılması gerekenleriyapacağız”şeklinde konuştu.

453258756 3637161233262553 7030967957845446425 N
SEÇİM ÖNCESİ MUHALAFET VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI
Yusuf Ziya Yılmaz “31 Mart seçimlerinden bir gün, iki gün, beş gün, on gün neyse ondan önceki günlerde, meydanlarda, mitinglerde bana bir tane seçime talip olan bana bir tane hangi parti olursa olsun ben seçilmek istiyorum beni seçin ey milletim diye meydanlarda insanlardan oy isteyenlerden bir kişi duydunuz mu? Ben seçildikten sonra benden önceki belediye başkanının aldığı işçileri sokağa koyacağım diye bir şey duydunuz mu? Duymadınız! Güya siyasi kurnazlık yapıyorlar. Diyorlar ki biz bizden önce kimseyi bizkilerin mağdur ettiği gibi etmeyeceğiz. Biz onları da bağrımıza basacağız. Hem de nasıl vaatlerde bulunuyorlardı, nasıl tahriplerde bulunuyorlardı. Yeri göğü birbirine bağlıyorlardı. Öyle değil mi? Dileyin bizden ne dilerseniz diyorlardı. Ama gördüğünüz 4 ay geçti, bunların hiçbirine riayet etmiyorlar, kim olursa olsun. Herhangi bir siyasi parti de, göstererek de söylemiyorum bunu, bunların hiçbirine riayet etmedikleri gibi ve şimdi de felaket tellallığıyla milleti oyalamaya çalışıyorlar. Hiç bizim ekonomiyle ilgili bir takım konulara değinmemiz halinde siz biz bir gelelim de iktidara göreceksiniz biz neler yapacağız diyenler şimdi değil mi? Halka daha ucuz şunu yapacağız. Daha ucuz bunu yapacağız, suyu ucuzlatacağız ulaşım giderlerinizi azaltacağız, günlük tüketim malzemelerinizin daha ucuza sağlanması için elimizden geleni yapacağız diyenler şimdi yarış edercesine zam yapıyorlar bu dediğimiz hizmetlere. Hangi parti olursa olsun bunları yapıyorlar. AK Parti hiçbir zaman bunu yapmadı. AK Parti hiçbir zaman yapamayacağı bir işi yapacağım diye insanları kandırmak ve bunun üzerinde yükselen bir siyaset terminolojisi hiçbir zaman dile getirmedi. O bakımdan bunları doğru bulmuyoruz. Tokatımızda da var böyle bir sıkıntı. Milletvekillerimiz sağ olsunlar onun görüşmelerini, onun mücadelesini veriyorlar. Ben farkındayım zaman zaman bana da iletiyorlar inşallah bu sorun da çözülecek”açıklamasında bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Tokat'ta konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Tokat'ta konuştu:

453388788 1037528007941481 2510012126217178337 N

Muhabir: Mihriban Koçaker