Saadet Partisi Turhal İlçe Başkanlığı, sekizinci olağan kongresini geniş bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirdi. İlçe başkanlığı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongrede, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeleri Ümit Çebi ve Hasan Uzun beyefendiler, partililere hitap etti. İlçe Başkanı Sadi Arhan, konuşmasında yeni dönemde iktidara hazırlık çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti ve "Daha iyi bir yaşam senin hakkın Turhal" sloganıyla yapılacak olan azim, gayret ve heyecan dolu faaliyetleri duyurdu.

Tokat Belediyesi eski başkanlarından Nizamettin Aydın, Saadet Partisi’nin ne denli büyük bir değer olduğuna vurgu yaparak, partinin elli yıllık siyasi geçmişinde hiçbir zaman yanılmadığını ifade etti. Aydın, "Saadet Partili olmak büyük bir onurdur. Elli yıllık siyasi tarihimizde, partimiz her zaman ülkemiz ve dünya siyaseti için önemli adımlar atmıştır," diyerek kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Ardından, Araklı Belediyesi eski başkanı ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi söz aldı. Çebi, konuşmasında partinin Filistin meselesine dair duruşunu ve İsrail’in uyguladığı zulme karşı sert eleştirilerde bulundu. Çebi, "Bugün Saadet Partisi iktidarda olsaydı, İsrail tüm dünyanın gözü önünde sürdürdüğü bu zulmü yapamazdı. Filistinli lider merhum İsmail Heniyye, Saadet Partisi’nin on bir ay süren iktidarında, İsrail’in bir kez bile Filistin’e saldırı gerçekleştiremediğini söylemiştir," dedi. Mevcut iktidarın, İsrail’in zalim politikalarına karşı etkisiz kaldığını vurgulayan Çebi, "Bu kaynaklar kesilmeden yapılan kınamalar ve sert açıklamalar bir anlam ifade etmez," şeklinde konuştu.

Çeltek: “Türkiye’nin Gündemi Anayasa Değil Ekonomidir” Çeltek: “Türkiye’nin Gündemi Anayasa Değil Ekonomidir”

Kongrenin kapanışında İl Başkanı Bilal Metehan Aydın, eski yönetime gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni seçilecek yönetime başarı dileklerinde bulundu.

Saadet Partisi Turhal1 Tokat HaberSaadet Partisi Turhal 2 Tokat Haber

Muhabir: Burhan Arar