Sanayi Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı'nda, sanayi ışıklar mevkii yakınlarında meydana gelen trajik bir kaza, yürekleri dağladı. Yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmeye çalışan 24 yaşındaki Recep Özdemir'in idaresindeki plakasız kros motosikleti, Y.E.D. yönetimindeki 41 ARJ 997 plakalı Ford marka minibüsün çarpması sonucu feci bir şekilde yola savruldu. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Özdemir, metrelerce sürüklendi.

Olayı gören diğer sürücüler ve çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Kazanın haber verilmesi üzerine, bölgeye hızla sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tesadüfen kaza yerinden geçmekte olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir hasta nakil ambulansındaki sağlık personeli, ağır yaralanan Özdemir'e ilk müdahalede bulundu. Yapılan ilk yardımın ardından Özdemir, acilen Kocaeli Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Ne yazık ki, genç sürücü burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Recep Özdemir'in cenazesi, Başiskele ilçesinde bulunan Vezirçiftliği Ulu Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından memleketi Düzce'ye götürülerek burada toprağa verildi.

Bu üzücü kazanın saniye saniye kaydedildiği görüntüler de ortaya çıktı. Bir araç kamerasına yansıyan görüntülerde, yaya geçidinden geçmeye çalışan Özdemir'e minibüsün çarptığı, genç sürücünün çarpmanın şiddetiyle metrelerce uzağa savrulduğu ve sürüklendiği anlar net bir şekilde görülüyor. Görüntülerde ayrıca, kazayı fark eden diğer sürücülerin ve sağlık ekiplerinin hızla müdahaleye koştukları anlar da yer alıyor.