AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Tokat'ta konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Tokat'ta konuştu:

Tokat Valisi Abdullah Köklü, Tokat Gazeteciler Cemiyeti'nin ziyaretinde yaptığı açıklamada, valilik konutunda ve diğer yerlerde yerel ürünler kullanmasını istediğini kaydetti.

Vali Köklü, konuşmasında şunları söyledi:

"Tokat’ta üretilen ürünleri satmaları için. Uluslararası firmalarda ürünler getiriyorlar ama onlar kazançlarını yurt dışına taşıyorlar. Bizim önceliğimiz yatırım ve istihdam bakımından yerel üreticiyi desteklemek. Bu adımımızın temelinde, yerel ekonomiyi canlandırma ve istihdamı artırma amacımız yatıyor.

"Yerel Ürünlerin Tanıtımı Artırılacak"

Benim temel prensibim şudur: Tokat’ın ne kadar temel ürünü varsa, hepsinin tanıtımını yapacağız. Bu istihdamı düşünmek ve yerel ekonomiyi güçlendirmek için yaptığımız bir tercihtir. Tokat’ın insanı devletine, milletine bağlı, tarihsel bir geçmişi var. Bizim tek amacımız, bu insanları daha da geliştirmek.

Örneğin, Tokat’ta Dimes gibi ulusal bir firma var, pekmez üretiyorlar ancak bu ürünlerin daha fazla tanıtılması gerekiyor. Yine, Artova’da taş çıkarılıyor fakat satılmakta zorlanılıyor. Bu ürünlerin satılabilmesi için yeni yollar aramalıyız. Kadınlarımız çalışıyor, onların emeğini ödeyebilmemiz gerekiyor. Ancak sadece iş kurmak yeterli değil, hakkıyla ücret verebilmek de önemli. Sadece asgari ücret değil, daha fazla ücret verebilmenin yollarını bulmalıyız. İnsanların hayata bakış açılarını ve geçim kaygılarını nasıl azaltabiliriz, buna odaklanmamız gerekiyor.

Niksar cevizi çok meşhur ama hak ettiği değeri bulamıyor. Aynı şekilde, buranın meşhur şeftalisi ve 09 kirazı da hak ettiği değeri bulamıyor. Orijinal ürünlerin iyi fiyatlara satılmasından yanayım. Artık her şey küresel bir boyuta ulaştı, ancak ne kadar yerelse o kadar evrensel hale geliyor. Bu nedenle yerel ürünlerin global pazarda hak ettiği değeri bulması için çalışmaya devam edeceğiz."

Yeni Valilik Binası Projesi

Vali Köklü, Tokat’ta yapılacak olan yeni Valilik binası ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Projenin şu anda Anıtlar Kurulu’nda olduğunu belirten Köklü, "Etrafı tarihi eserlerle çevrili olduğu için süreç biraz uzadı. Ancak Anıtlar Kurulu'ndan çıkacak karar sonrası ne gerekiyorsa hemen yapılacak," diyerek, projenin en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Muhabir: Burhan Arar