Türk mutfağının klasiklerinden biri olan un helvasını evde tam ölçülü ve mükemmel lezzette yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım un helvası tarifi...
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Başlangıç olarak, şerbeti hazırlayın. Bunun için bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
- Bir başka tencerede sıvıyağ ve unu orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıktığında ateşi kısıp, renk alana kadar kavurmaya devam edin.
- Hazırladığınız ılık şerbeti un karışımına ekleyin. Bu sırada sıçramalara karşı dikkatli olun. Hızlı bir şekilde karıştırarak şerbetin iyice çekilmesini sağlayın.
- Hazırlanan helvayı kaşık yardımıyla servis tabağına alın.
- Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine tarçın ya da Hindistan cevizi serpin.
Püf Noktası: Unu elemek topaklanmayı önler. Kısık ateşte kavurarak unun ve yağın tamamen bütünleşmesini sağlayın.
Editör: Haber Merkezi