Türk mutfağının klasiklerinden biri olan un helvasını evde tam ölçülü ve mükemmel lezzette yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım un helvası tarifi...

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin:

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

  1. Başlangıç olarak, şerbeti hazırlayın. Bunun için bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
  2. Bir başka tencerede sıvıyağ ve unu orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıktığında ateşi kısıp, renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  3. Hazırladığınız ılık şerbeti un karışımına ekleyin. Bu sırada sıçramalara karşı dikkatli olun. Hızlı bir şekilde karıştırarak şerbetin iyice çekilmesini sağlayın.
  4. Hazırlanan helvayı kaşık yardımıyla servis tabağına alın.
  5. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine tarçın ya da Hindistan cevizi serpin.

Püf Noktası: Unu elemek topaklanmayı önler. Kısık ateşte kavurarak unun ve yağın tamamen bütünleşmesini sağlayın.

Editör: Haber Merkezi