24 Erzincanspor U19 takımının teknik direktörü ve Tokatspor'un şampiyon olduğu yıl kadrosunda futbolcu olarak yer alan Turgay İlhan, yıllar sonra Tokat’a geri dönmenin kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyledi. Akademi Ligi U19 mücadelesinde iki komşu ilin takımları, Tokat Belediye Plevnespor U19 ve 24 Erzincanspor U19, Cumartesi günü saat 11.00’de Tokat Uzunburun Çim Sahada karşı karşıya gelecek.

Taraftarların Hatası Erbaaspor'a Pahalıya Patladı! İşte Cezanın Detayları! Taraftarların Hatası Erbaaspor'a Pahalıya Patladı! İşte Cezanın Detayları!

Turgay İlhan, bu maç öncesinde spor müdürümüz Arif Sağdıç’a konuşarak, duygularını paylaştı:
"Yıllar sonra, şampiyon yaptığımız eski takımımın şehri Tokat’a bu kez bir teknik direktör olarak gelmek gerçekten çok özel bir olay. Tokat, doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim bir şehir. Bu yüzden Tokat’a gelmek bana çok duygusal anlar yaşatacak. Ancak sahada profesyonel bir iş yapıyoruz ve işimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bizleri bu göreve getiren yöneticilerimiz, takımlarımızı en iyi seviyeye çıkarmamız için bize güveniyor."

İlhan, iki takımın da lige galibiyetle başladığını ve Tokat deplasmanının zorlu geçeceğini belirterek, "Geçen hafta evimizde komşu ilimiz Alagöz Iğdır FK U19 takımını 2-0 mağlup ederek lige güzel bir başlangıç yaptık. Bu hafta ise zorlu Tokat deplasmanına 3 puan için gidiyoruz. Ev sahibi Tokat Belediye Plevnespor da deplasmanda aldığı galibiyeti perçinlemek ve evinde bizi mağlup etmek isteyecek. İki takım için de zorlu bir maç olacak. U19 maçı olmasına rağmen sahada fair play, dostluk ve kardeşlik ön planda olmalı. Kim hak ediyorsa o kazansın," ifadelerini kullandı.

İlhan, konuşmasını, "Tüm Tokatlı dostlarıma sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. Cumartesi günü Tokat Uzunburun’da buluşmak üzere," diyerek tamamladı.

24 Erzincanspor U19 Turgay Ilhan

Muhabir: Burhan Arar