Etrafa saçtğı enerjisi ve pişirdiği birbirinden lezzetli yemekleriyle Tokat mutfağıyoutube kanalında dünyaya tanıtan Tokat'ın Müfide Teyzesi Müfide Ersoy, bu kez lezzetli bir çorba tarifiyle takipçilerinin karşısına çıktı. 

Lezzetiyle Aklınızı Başınızdan Alacak: Vişneli Brownie Tarifi Lezzetiyle Aklınızı Başınızdan Alacak: Vişneli Brownie Tarifi

Sonbaharın yüzünü gösterdiği bu günlerde serin havalarda içinizi ısıtacak bu tarifin adı Düğü Çorbası. Bol soğan ve kıyma ile düğünün buluştuğu lezzetli çorbanın tarifi sizlerle: 
Malzemeler:
1 adet soğan
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı ince bulgur 
1 su bardağı haşlanmış nohut
Sıvıyağ
Baharatlar (tuz, karabiber, pul biber)
Kaynar su
Maydanoz (üzeri için)
Yapılışı:
Öncelikle tencereye bir miktar sıvıyağ koyuyoruz ve orta ateşte ısıtıyoruz. Ardından küp küp doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar yumuşayıp hafif renk aldığında kıymayı ekliyoruz. Kıymayı, soğanlarla birlikte rengi dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bu aşamada kıymanın suyunu salıp çekmesini bekliyoruz, böylece kıyma lezzetini tam olarak salçaya verecek.
Kıymalar kavrulunca, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını tencereye ilave ediyoruz. Salçalar kokusunu salıp, soğan ve kıyma ile iyice karışana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bu aşama, çorbanın lezzetini artırmak için çok önemli. Salçalar kavrulduktan sonra, yıkadığımız yarım su bardağı ince bulguru tencereye ekliyoruz. İnce bulguru ekledikten sonra, malzemeleri birkaç dakika karıştırarak kavuruyoruz ki bulgurun aroması ortaya çıksın. 

Ardından bir su bardağı haşlanmış nohutu ekliyoruz ve üzerine tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlarımızı ilave ediyoruz. Bu noktada tüm malzemeleri iyice karıştırıp birbirine yediriyoruz. Sonrasında, tencereye yeterince kaynar su ekliyoruz. Su miktarını çorbanın yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz; genellikle bulguru yaklaşık iki parmak geçecek kadar su yeterli olacaktır. Kaynar suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ince bulgurun pişmesini bekliyoruz. Bulgur piştikten sonra, çorbanın kıvamını kontrol ediyoruz. Eğer çok yoğun olmuşsa, biraz daha sıcak su ekleyebiliriz. Son olarak, çorbayı kaselere alıp üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker