Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi Tokat’ın Damak Çatlatan 43 Yemeği Tek Kitapta Bir Araya Geldi

Tokat'ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylar, kimlik kartlarını bulamadıkları için nüfus müdürlüğünde geçici kimlik belgesi çıkarmak zorunda kaldılar. Zamanla yarışan öğrenciler büyük stres yaşadı.

Valilik Binasının Taşınması ve Öğrencilerin Zorluğu

Tokat Valilik binasının yıkılacak olması nedeniyle bina boşaltılırken, nüfus müdürlüğü Tokat Devlet Hastanesi yanında bulunan Köy Hizmetleri Müdürlüğüne taşındı. Bazı adaylar bu durumdan habersizdi. Neyse ki, polis ekipleri öğrencilere yardımcı oldu. Fotoğrafı olmayan öğrenciler şehir merkezinde fotoğraf çektirdikten sonra nüfus müdürlüğüne getirildi. Sınava 15 dakika kalan bir aday, bir yakının yardımı ile geçici kimlik belgesini çıkarttıktan sonra koşarak araca bindi ve sınava gireceği salona hızla hareket etti.

Geçici Kimlik Belgeleri ve Sınav Hazırlıkları

YKS'ye girecek adaylardan kimlik kartını unutan ya da kaybedenler, sınav salonlarına gitmeden önce geçici kimlik belgesi çıkarmak için yoğun çaba harcadı. Fotoğraf çektiren adaylar, ardından Tokat Valiliğinde bulunan nüfus müdürlüğüne giderek geçici kimlik belgelerini çıkardı ve sınava girecekleri okullara yöneldi.

 

 

Editör: Nurhan İçmez