Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Gençler Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda sevindirici haber geldi. Tokat’ın gururu olan Ebubekir Polat, 86 kilogram kategorisinde Türkiye’yi başarıyla temsil ederek, rakibini mağlup edip dünya şampiyonu oldu.Whatsapp Image 2024 09 19 At 22.53.36 (1)

Ersan Turan Spor Kulübü’nün yetenekli sporcusu olan Polat, milli takıma seçilerek Türkiye’nin bu prestijli turnuvadaki gururu oldu. Ona bu önemli başarı yolunda rehberlik eden kişi ise Dünya Şampiyonu ve aynı zamanda Milli Takım Antrenörü olan Dr. Ersan Turan’dı. Şampiyonada Polat’a taktiksel destek veren Turan, sporcusunun performansını büyük bir dikkatle yönlendirdi ve bu süreçteki deneyimlerini paylaştı. Ebubekir Polat, elde ettiği bu büyük başarı ile Muay Thai camiasında adından söz ettirmeyi başardı.

Whatsapp Image 2024 09 19 At 22.53.36 (2)

Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenen bu prestijli organizasyona dünyanın dört bir yanından genç sporcular katıldı. Fakat Ebubekir Polat, gösterdiği üstün performansla hem Tokat’ı hem de Türkiye’yi gururlandırdı. 86 kilogramda dünya şampiyonu olan genç sporcu, sadece ailesinin değil, tüm Türkiye'nin göğsünü kabarttı.

Whatsapp Image 2024 09 19 At 22.53.36

Kırşehir Maçının Hakem Triosu Belli Oldu: Uğurcan Gökler Düdük Çalacak Kırşehir Maçının Hakem Triosu Belli Oldu: Uğurcan Gökler Düdük Çalacak

Bu büyük başarıyı kutlayan Tokat halkı ve spor camiası, Polat’ın elde ettiği dünya şampiyonluğunu bir gurur kaynağı olarak görüldü.

Polat, şampiyonluk sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu unvanı kazanmak için çok çalıştım ve sonunda emeğimin karşılığını aldım. Bana her zaman destek olan aileme, antrenörüm Dr. Ersan Turan’a ve tüm ekibime teşekkür ederim. Bu başarı sadece benim değil, tüm Türkiye’nin" dedi. 
 

Muhabir: Burhan Arar