Kalp (3)

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ataç Çelik, Tokat Üniversite Hastanesi'nin Kalp kateterizasyonu laboratuvarında yaptığı açıklama hastanede yaptıkları işlemler hakkında bilgiler verdi. 

Kalp (7)

Prof. Dr. Ataç Çelik, "Burada özellikle kalp anjiyosu ve damar anjiyosu işlemleri yapılmakta. Kalp anjiyosunda kalbin damarları görüntüleniyor ve darlıklar veya açılması gereken damar balon işlemi veya stent işlemiyle açılıyor. Bunun yanında şah damarı anjiyosu ve tıkalı olan şah damarına stent takma işlemi, alt bacak damarlarındaki darlıklara balon veya stent işlemleri ya da genişleyen aort damarına kaplı stent takarak daraltma işlemleri yapılabiliyor. Stent işlemlerinin yanı sıra geçici veya kalıcı kalp pili yine işlemlerimiz arasında yer alıyor. Ameliyatsız bir şekilde kalp kapak darlığının balonla açılması veyahut da kalp deliklerinin ameliyatsız bir şekilde kapatılması işlemlerimizin arasında" dedi.
Kalp (5)BAZI ÖZELLİKLİ KALP İŞLEMLERİ DE ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE YAPILIYOR
Bunların yanında bazı özellikli kalp işlemlerinin de  yapılabildiğini anlatan Prof. Dr. Ataç Çelik, "Planlı bir şekilde tıkalı olan ve uzun süreli tıkalı olan kalp damarlarının açılma işlemi ya da ana koroner damar ve ek olarak rifirkasyon dediğimiz yani çatallanma yerlerine stent işlemleri özellikli işlem olarak yapılabilmekte. Bunları yapmak için tecrübeli doktor ve ekibin yanı sıra teknik desteğimizin de mutlaka olması lazım. Bu bağlamda kullandığımız damar içi ultrason işlemi, kalbin damarlarının ultrasonla görüntülenme işlemi sayesinde takılan stentin daha sağlıklı ve istenmeyen sorunların daha az olmasını sağlamakta" diye konuştu. 
Kalp (1)

TAVİ İŞLEMİ İLE AMELİYATTAN 1 GÜN SONRA TABURCU OLMA ŞANSI
 Son zamanlarda, özellikle son bir yıl içerisinde yapmaya başladıkları özel bir işlem olan Tavi işleminden bahseden Prof. Dr. Ataç Çelik, "Bu işlem aort kapağının ameliyatsız olarak stentli bir kapakla yer değiştirme işlemi. Ameliyatsız olarak yapılan bu işlem yani genel anestezi yapılmadan ve göğüs kafesi açılmadan yapılıyor. Bu sayede hastalar işlemden bir gün sonra bile taburcu olabiliyor. Daha az enfeksiyon, daha az ölüm neticelendiriliyor. Tabii her hasta buna uygun değil. Bunun için gerekli radyolojik tetkikler ve ölçümler yapılmalı ve ona göre uygun hastalar belirlenmeli. Daha sağlıklı bir kalp yaşama için hepinizi hastanemize hizmet almaya bekliyoruz" dityerek konuşmasına son verdi. 

Tokat'ta Dereye Uçan Otomobilde Can Pazarı: Yaralılar Var Tokat'ta Dereye Uçan Otomobilde Can Pazarı: Yaralılar Var

Kalp (6)

Muhabir: Mihriban Koçaker