Lezzetli yemekleri saymakla bitmeyen Tokat'ın yöresel lezzetleri arasında Pehlili Pilav başı çekiyor. Adını içine konan etin adından alan Pehlili Pilav, Tokat'ta severek tüketilen bir yemek. Ayrıca özel davet sofralarında da misafirlere ikram ediliyor.

Pehlili Pilav nasıl yapılıyor. Pehlili Pilav için gerekli malzemeler nelerdir?
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç, 1 su bardağı nohut (haşlanmış), 4 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı tuz
Pehlisi için;
1 kg pehlilik et, 3 yemek kaşığı yoğurt, Kızartmak için tereyağı
Pehlili Pilav Nasıl Hazırlanır?
Pehlilik etin iki tarafı da yoğurtla terbiye edilir. Terbiye edilen pehli 1-2 saat bekletilir. Tereyağı ile bir tencerede kızartılır. Pilava da yetecek kadar su konularak et yumuşayıncaya kadar haşlanır. Et suyuyla nohutlu pilav pişirilir. Pişirilen pehli parçaları pilavın üzerine konularak servis yapılır.

Editör: Haber Merkezi