Bakanlıktan Tokat’a Müjde: Dev Alım Yapılacak! Bakanlıktan Tokat’a Müjde: Dev Alım Yapılacak!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ''Kadının Gücü Tokat'ın Gücü'' Projesi ile oluşturulan Tokat Kadın Kooperatifleri markasının Tokat'ta açtığı ilk satış mağazasında kurban bayramına hummalı bir çalışma var. 

Tokat'ta Kadının Gücü Tokat'ın Gücü Projesi ile oluşturulan Tokat Kadın Kooperatifleri markası şehir merkezinde açtığı satış mağazasıyla e-ticarette gösterdiği başarısını daha ileri taşımayı hedefliyor. Tarihi Taşhan'da açılan 30 metrekarelik mağazada Tokat Kadın Kooperatifleri ürünleri ile birlikte toplam 17 kadın kooperatifinin ürettiği ürünler ve Tokat'ın endemik ve değerli ürünlerini kozmetik alanında kullanmak için oluşturulan Tokat Komana markasının ürünleri satışa sunuldu. 

Tokat Haberkadının Gücü (2)

Tokat'ta aktif olarak faaliyet gösteren kadın girişimi ve üretimi kooperatiflerinin ürettiği coğrafi işaret tescilli Narince Yaprağı, yufka, erişte, köme, pekmez, tatlı tarhana, kuşburnu ve kızılcık marmelatı, madımak konservesi, çorbalık toz ve konserve tarhana, reçel, salça ve konserve gibi ürünler bir çatı altında tüketiciye ulaştırılıyor. 
Tokat Haberkadının Gücü (4)Kadın'ın Gücü, Tokat'ın Gücü Projesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Gelen Müdürlüğü koordinasyonundaki SOGEP kapsamında desteklenen ve Tokat Valiliği tarafından yürütülen Kadının Gücü Tokat'ın Gücü Projesi ile Tokat il merkez ve ilçelerde 14 Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi kurulmuş ve 100 kadın üyenin katılımıyla kurulan kooperatifler, Tokat Kadın Kooperatifleri markası altında bir araya getirilmişti.
Tokat Haberkadının Gücü (3)Bayram tatlılarına kadının gücü değdi
Bu bayram tatlılar Kadının Gücü Tokat'ın Gücü ile lezzetle yenecek. ''Kadının Gücü Tokat'ın Gücü'' Projesi ile oluşturulan Tokat Kadın Kooperatifleri markasının Tokat'ta açtığı ilk satış mağazası olan Taşhan'da Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte Tokat'ın yöresel tırtıl baklavası tüketiciye sunuluyor. 

Muhabir: Mihriban Koçaker