17 Eylül 2024 Salı günü Tokat il genelinde çeşitli bölgelerde elektrik kesintileri yaşanacak. Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, şehir merkezi, Turhal ve Erbaa ilçelerinde bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintileri yapılacak. Bu kesintiler, özellikle enerji hatlarının bakımı ve iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek olup, İş Sağlığı ve Güvenliği gözetilerek yapılmaktadır. İşte elektrik kesintisi yaşanacak bölgeler ve detaylar.

Almus'ta Mevlid-i Nebi ve Camiler Haftası Coşkuyla Başladı Almus'ta Mevlid-i Nebi ve Camiler Haftası Coşkuyla Başladı

Tokat Şehir Merkezi Elektrik Kesintisi (17 Eylül 2024)

Tokat Şehir Merkezi’nde yapılacak olan bakım çalışması nedeniyle 17 Eylül Salı günü bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacaktır. Kesinti sabah saat 09:00’da başlayacak ve yaklaşık 7 saat sürecektir. Elektriklerin geri gelmesi 16:00 saatlerinde beklenmektedir.

Kesintiden Etkilenen Mahalleler:

Kocacık
Güneyi
Aydınca
Çamdere
Yayladalı
Kemalpaşa
Akyamaç
Kömeç
Bozatalan
Eski Köy
Halilalan
Sırçalı
Sarıtarla
Çerdiğin
Büyükyıldız Köyleri
Emirseyit Kasabası
Güryıldız Kasabası
Yeşilyurt Köyü

Bu bölgelerdeki kesinti, sabah 09:00’da başlayacak ve saat 16:00’ya kadar sürecektir. Kesintinin nedeni, enerji hatlarında yapılacak olan tamirat ve bakım çalışmalarına dayanmaktadır.

Turhal Elektrik Kesintisi (17 Eylül 2024)

Turhal ilçesinde yapılacak olan elektrik kesintisi, onarım çalışmaları nedeniyle planlanmıştır. Turhal’da yaşayan vatandaşlar, 09:00 - 12:00 saatleri arasında 3 saatlik bir kesinti yaşayacaklar. Özellikle Turhal’ın Hasanlı Köyü bu kesintiden etkilenecektir.

Kesinti Detayları:

Başlangıç: 09:00
Bitiş: 12:00
Etkilenen Bölge: Hasanlı Köyü

Turhal’da yaşanacak bu elektrik kesintisinin nedeni onarım çalışmalarıdır.

Erbaa Elektrik Kesintisi (17 Eylül 2024)

Erbaa ilçesinde ise hem sabah hem öğleden sonra planlı kesintiler yapılacak. Sabah 09:00’da başlayacak olan kesinti, 12:00’de sona erecek. Öğleden sonra ise 13:00’te başlayıp 16:00’ya kadar sürecek olan bir diğer kesinti yaşanacak.

Etkilenen Mahalleler:

Sabah: Ziya Gökalp Mahallesi (09:00 - 12:00)
Öğleden Sonra: Kuruçay Mahallesi, Ziya Gökalp Mahallesi (13:00 - 16:00)
Her iki kesintinin nedeni de yatırım çalışmaları olup, 3 saat boyunca sürecektir.

Genel Tavsiyeler:

Elektrik kesintileri sırasında yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önlem almak önemlidir. Elektrikle çalışan cihazların fişten çekilmesi, bu tür durumlarda cihazların zarar görmesini önleyebilir. Ayrıca, kesintilerin olduğu bölgelerde iş yerleri ve evler, kesinti bitiş saatine kadar hazırlıklı olmalıdır. Elektrik kesintileri sırasında telefon ve bilgisayarlarınızın şarjının tam dolu olduğundan emin olun.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), bakım ve yatırım çalışmalarının düzenli olarak yapılacağını ve bu tür kesintilerle halkın bilgilendirileceğini belirtmiştir. Kesintiler, enerji hatlarındaki bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra yatırım projeleri kapsamında yapılmaktadır. Elektriklerin geri gelmesi planlanan saatlerde yaşanabilecek gecikmeler de göz önünde bulundurulmalıdır.

Muhabir: Mihriban Koçaker