Tokat Haberatatürk Evi4

Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele yıllarında birçok kez ziyaret ettiği Tokat’ta evinde konakladığı Balkan Savaşlarından itibaren yanından ayrılmayan Karargah Komutanı Mustafa Vasfi Süsoy'un evinde Atatürk'ün yemek yediği masa dikkat çekiyor.

Tokat Haberatatürk Evi6

Sandalyelerinden masa sına masa örtülerinden çatal kaşık takımlarına porselen yemek takımından karpuz camlı antika gaz lamlarına kadar  sergilenen masa müzeyi ziyaret edenleri adeta zamana ışınlıyor. 
Tokat Haberatatürk Evi5Süsoy, Bandırma Vapurunda da Atatürk'ün yanından ayrılmadı
Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele yıllarında birçok kez Tokat’ı ziyaret etmiş, Bandırma Vapuru’nda yanında bulunan ve Cumhuriyetin ilanından sonra milletvekili de olan arkadaşı Tokatlı Piyade Yüzbaşı Mustafa Vasfi Süsoy’a ait bu konakta, dördüncü kez gelişlerinde 25 Eylül 1925 tarihinde eşi Latife Hanım ile birlikte misafir olmuştu. Konak bugün Atatürk Evi ve Etnoğrafya Müzesi olarak  her gün ziyaretçilerini ağırlıyor. 
Tokat Haberatatürk Evi2

Tokat'taki bu ev Atatürk Evi olarak müzeye dönüştü
Atatürk Evi'nde Atatürk'ün yattığı oda, yemek yediği masa ve o döneme ait eşyalar göz doldururken Süsoy ailesine ait fotoğraflar duvarları süslüyor. Ayrıca Atatürk'ün Mustafa Vasfi Süsoy'un evinin bahçesinde istirahat ederken çekilmiş 21 Kasım 1931 tarihli bir fotoğrafı da duvarda asılı duruyor. 

Tokat Haberatatürk Evi1

Tokat Vakıflar: Çorum Ulucamii'de Çevre Düzenlemesi yapıyor Tokat Vakıflar: Çorum Ulucamii'de Çevre Düzenlemesi yapıyor

Mustafa Vasfi Süsoy, Balkan Savaşlarından itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Karargah Komutanı olarak ve daha sonra 1. Dönem Tokat Milletvekili olarak daima yanında ve yakınında bulunmuştur. 

Tokat Habermustafa Vasfi

Muhabir: Mihriban Koçaker