Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Kıbrıs'ta tarihi olayları çarpıtarak Türkiye'yi işgalci, Türk askerini ise katliamcı olarak gösteren "Famagusta" adlı dizinin yayına girmemesi için medya ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) kamuoyu oluşturmaya çağırdı. Yunanistan’ın MEGA TV kanalı tarafından çekilen ve Netflix’in yayın haklarını satın aldığı bu dizinin, dünya genelinde yayına girmesini engellemek amacıyla yetkililerden derhal önlem alınması gerektiğini vurguladı.

KGK, 20 Eylül’de Netflix kütüphanesine eklenecek olan ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nı konu alan diziye Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) hükümet yetkililerinin gösterdiği tepkilerin yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, Netflix'e yönelik yaptırımların uygulanması gerektiğini ifade etti.

12 Savaşcı filminin çekimleri tamamladı 12 Savaşcı filminin çekimleri tamamladı

Konsey, Kıbrıs'ta Türk halkını ve yaşanan katliamları görmezden gelen bu yapım karşısında, Türk diasporası olarak ortak bir duruş sergilemenin ve Filistin halkına destek veren Türkiye'yi hayali, gerçekle ilgisi olmayan senaryolarla baskı altına almak isteyen Siyonist ve EOKA'nın Yunan enosis ruhunu canlı tutmaya çalışan zihniyet karşısında güçlü bir set oluşturmanın zamanının geldiğine dikkat çekti.

Muhabir: Murat Onur