Kendisi de Tokatlı olan İnstagram’da nils_Londonn adlı sayfanın sahibi dijital içerik üreticisi Nilgün, kısa süre önce Londra’da yaşayan ünlü Tokat’lı restoran zinciri sahibi Hüseyin Özer’e konuk oldu.  

Huseyin Ozer 03

Michelin Yıldızı alan ilk Türk restoran sahibi ve Tokatlı şef Hüseyin Özer’in hayat hikayesini, yaşadığı zorlukları ve yoktan var olma mücadelesi dünyaca tanınmasına yol açmıştı. Londra’da yaşasa da memleketi Tokat’a olan vefa borcunu her fırsatta ödeyen Hüseyin Özer, Tokat’ta aldığı eski bir konağı ise yemek okulu ve restorana çevirmeyi düşünüyor.  

Kendisi de Tokatlı olan İnstagram’da nils_Londonn adlı sayfanın sahibi dijital içerik üreticisi Nilgün, kısa süre önce Londra’da yaşayan ünlü Tokat’lı restoran zinciri sahibi Hüseyin Özer’e konuk oldu. 

Hüseyin Özer (2)

nils_Londonn “Michelin Yıldızı alan ilk Türk restoran sahibi ve Tokatlı şef Hüseyin Özer’in hayat hikayesini, yaşadığı zorlukları ve yoktan var olma mücadelesini neredeyse bilmeyen yoktur. Kendi hayat hikayesini anlatan belgesel filmi 'Husin'*in Türkiye galası için İstanbul’a gitmeden önce, kendisiyle vakit geçirme şansı buldum ve hayat hikayesiyle ilgili 3 soru sordum. Alışılagelmişin dışında Hüseyin Bey’e: “Hayatta ‘iyi ki yapmışım’ dediği şey nedir?”  “En büyük keşkeniz nedir?” ve  “Öldükten sonra nasıl hatırlanmak istersiniz?”️ sorularını sordu.  

İşte o sorulara Hüseyin Özer’in verdiği yanıtlar:  

Hayatta iyi ki yaptım dediğiniz şey var mı? 

 Hüseyin Özer: Hiçbir şey yok. Samimi söylüyorum. Yok öyle bir şey ki yaptım diyeyim. Hayatımda hep çarpıştım. Kaderimle çarpıştım. Kaderimle dövüştüm durmadan. Aynen de devam ediyorum.  

İkinci soruya geçelim. Hayattan keşke yapmasaydım dediğiniz bir keşkeniz var mı?  

Hüseyin Özer: O da yok. İyi ki de yok, keşke de yok. İyi ki de yok, keşke de yok. Samimi söylüyorum. Yok keşke yok. İyi ki de yok, keşke de yok.  

Ekran Görüntüsü 2025 01 19 090218TOKAT’TA BİR YEMEK OKULU AÇACAK 

Üçüncü soruma geçiyorum. Hüseyin Özer, bu dünyadan göçtükten sonra nasıl hatırlansın istiyorsun?  

Bir Pazar Klasiği: Tadı Efsane Tokat Tiridi! Bir Pazar Klasiği: Tadı Efsane Tokat Tiridi!

Hüseyin Özer: Yemeklerimle, bir de adamlığımla, dürüstlüğümle, yiğitliğimle, yurt dışında vatanı iyi temsil olmamla. İşte dünyayla Tokadı arkadaş yapacağım. Yemeğimle. Burada okul açıyorum şimdi. Bir eski Ermeni evi aldım. Kocaman bir ev. Burası okul olacak. Yemek yapan insanlar için. Vatanını milletini seven  insanlara öğreteceğim.  Çünkü Tokat'taki yemekleri hepsini güzelleştireceğim. Anadolu'daki yemekleri de güzelleştireceğim. Şimdi okulu yapıyorum ya. Onun bir katını da biz Ritz Oteli'ndeki Afternoon Tea var ya bize. Piyano çalacak. Bir bölümünü de öyle yapacağım. Tokat'la Londra'yı birleştireceğim. Kardeş yapacağım.” dedi.  

Muhabir: Mihriban Koçaker