Tunceli Ovacık’ta, operasyondan dönen askeri aracın kaza yapması sonucu meydana gelen kazada 4 asker şehit oldu, 2 asker ağır yaralandı. Şehit olan askerlerden birinin Tokatlı Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş olduğu öğrenildi. Kaza, bölgedeki askeri hareketlilik sırasında meydana geldi ve hem Tunceli’de hem de Türkiye genelinde büyük üzüntü yarattı.

Kazanın detayları

Tokat'ta Mezarlıklar Müdürlüğü yeni yerinde hizmet verecek Tokat'ta Mezarlıklar Müdürlüğü yeni yerinde hizmet verecek

Edinilen bilgilere göre, Tunceli Ovacık’ta askeri personel taşıyan araç dönüş yolunda kaza yaptı. Araçta bulunan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı ve Tokatlı Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş olay yerinde şehit düştü. Yaralı olarak Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne helikopterle sevk edilen Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hastanede şehit oldu.

Yaralı askerin durumu

Kazadan sağ olarak kurtulan Muhammet Koyuncu’nun Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yetkililer, kazanın oluş nedeni hakkında soruşturmanın devam ettiğini ve olayla ilgili detayların kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Muhabir: Burhan Arar