Tokat'ın en ünlü lezzetlerinden biri olan çemen, şimdi evde hazırlamanız için sizi bekliyor! Kahvaltılarınıza ayrı ayrı bir tat katacak olan bu çemen tarifini denemeden geçmeyin.
Çemen Tarifi:
Malzemeler:
- 5 yemeklik domates salçası
- 2 yemeklik biber salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay miktarı pul biber
- 1/2 su bardağı ince görünüm ceviz içi
- 2 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı olarak bayat ekmek içi kullanabilirsiniz)
- 6 yemek yağı yağı
Hazırlık:
- Derin bir kaba domates salçası, biber salçası, acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber ve galeta ununu ekleyin.
- Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
- İnce çekilmiş ceviz içlerini karıştırıp, dağılması için iyice karıştırın.
- Tadına göre tuz ekleyin.
- Hazırladığınız çemeni kavanoza veya uygun bir kaba aktarın.
- Servis esnasında biraz zeytinyağı üreterek sunum yapabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi