Tokat'ın en ünlü lezzetlerinden biri olan çemen, şimdi evde hazırlamanız için sizi bekliyor! Kahvaltılarınıza ayrı ayrı bir tat katacak olan bu çemen tarifini denemeden geçmeyin.

Çemen Tarifi:

Malzemeler:

  • 5 yemeklik domates salçası
  • 2 yemeklik biber salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay miktarı pul biber
  • 1/2 su bardağı ince görünüm ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı olarak bayat ekmek içi kullanabilirsiniz)
  • 6 yemek yağı yağı

Hazırlık:

  1. Derin bir kaba domates salçası, biber salçası, acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber ve galeta ununu ekleyin.
  2. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
  3. İnce çekilmiş ceviz içlerini karıştırıp, dağılması için iyice karıştırın.
  4. Tadına göre tuz ekleyin.
  5. Hazırladığınız çemeni kavanoza veya uygun bir kaba aktarın.
  6. Servis esnasında biraz zeytinyağı üreterek sunum yapabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi