Ünlü sanatçı Ebru Yaşar, Çanakkale'deki Kültür Yolu festivalinde yeni bir rekor kırdı. 
Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nin beşinci gününde Çanakkaleliler, Ebru Yaşar ile eğlendi. Anadolu Hamidiye Tabyası Açıkhava Sahnesi'nde konser veren ünlü sanatçı, şarkılarına on binlerce hayranı eşlik etti. 

Ebru1

Daha önce Trabzon'da 100 bin, Erzurum'da 120 bin kişiyi toplayan Ebru Yaşar, bu kez Çanakkale'de bir araya getirdiği 122 bin kişi ile müzik tarihine geçerek dünya starları Adele ve Taylor Swift gibi isimleri de geride bıraktı.

Ebru2

Sanatçı konser fotoğraflarını paylaşarak "Çanakkale... coşkunuza,katılımınıza binlercee teşekkurler bizlere unutulmaz bi akşam yaşattınız sizleri seviyorum" dedi. 
EBRU YAŞAR'IN HAYATI VE MÜZİK GEÇMİŞİ
1978 tarihinde Ankara‘da doğan Ebru Yaşar, babasının polis olması nedeniyle ilkokul birinci sınıfa kadar Ankara'da okuduktan sonra babasının tayin olarak geldiği Tokat'ta okuluna devam etmiş ardından babasının İstanbul'a tayin olmasıyla ortaokulu İstanbul'da okumuştu. Küçük yaşlarda Tokat'ta okul hayatı yaşayan Tokat'ta anılar biriktiren sanatçı, şimdilerde rekordan rekora koşuyor. 
Ebru3

KONSERVATUVAR MEZUNU
İstanbul Teknik Üniversitesi konservatuarı Türk Müziği bölümü mezunu Ebru Yaşar, ilk olarak İbrahim Tatlıses‘in desteği ile çıkardığı “Seni Anan Benim İçin Doğurmuş” adlı şarkı ile tanınmıştı. Ancak bununla birlikte ilk albümü olan “Bu Sahilde” adlı albümü İbrahim Tatlıses ile tanışmasından yaklaşık 4 yıl önce 1995 yılında Burhan Çaçan‘ın müzik şirketinden piyasaya çıkmıştı. “O Beni Sırtımdan Vurdu”,  “Yalan”  “Aşkımız Buraya Kadar” "Seviyorum Seni” isimli şarkıları çok sevildi. 

Semiramis Pekkan hayranları bu geceyi bekliyor Semiramis Pekkan hayranları bu geceyi bekliyor

Muhabir: Mihriban Koçaker