Tokat’ın Turhal ilçesi Şenyurt beldesinde yapılması planlanan 450 milyon avroluk mühimmat fabrikası projesinde temel aşamasına gelindi. Projenin duyurulması, Tokatlılarda büyük heyecan yarattı. Swiss Tomsan A.Ş. yetkilisi Erdal Temel, basın mensuplarıyla Tokat merkezde bir araya gelerek projenin mevcut durumunu ve gelecekte yapılacakları anlattı.Thumbs B C 8Bf11Fad5Dd37D7A3Db38Db25A77Ac58

Proje Süreci ve Gelişmeler
Erdal Temel, Şubat 2021’de başlatılan çalışmaların Eylül 2021’de şirketin kurulmasıyla hız kazandığını belirtti. “Üç yıllık girişimlerle birlikte nereden nereye geldiğimizi belirtmek istedik. Ülkemize ve doğduğum şehre vefa borcumu ödemek için elimizi taşın altına koyduk. İnşaat ruhsatı çıktı ve yakında temel atma tarihini ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Tokat milletvekillerimiz, özellikle Mustafa Arslan, bize çok destek verdiler,” dedi.

Tokat’a Vefa Borcu
Tokat Zile doğumlu, İsviçre’de yaşayan Erdal Temel, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Tokat'ta lise öğrencileri dikkat: Erişime açıldı! Tokat'ta lise öğrencileri dikkat: Erişime açıldı!

“Tokat’ın bir evladı olarak, yaklaşık 3 yıl önce başlattığımız projemizde nereden nereye geldiğimizi anlatmak istedim. Şehrimize olan vefa borcumuzu ödemek adına elimizi taşın altına koyup sorumluluk aldık. Şubat 2021’de Turhal Şenyurt kasabasında çalışmalarımıza başladık. Devletin yetkili kurumlarıyla yaptığımız üretimin ülkemize katma değeri üzerine ciddi çalışmalar yaptık. Eylül 2021’de Swiss Tomsan şirketini kurduk. Şirket kurulduktan sonra ruhsat, lisans, arazi tahsisi gibi önemli aşamaları tamamladık. İnşaat ruhsatımız çıktı, arazi parselasyonlarımız tamamlandı. Şu anda hafriyat ve çöp temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Teknik projeler bittikten sonra temel atma tarihini ilan edeceğiz.”

Gelecek Planları
“Ekip olarak İsviçre’de ve diğer ülkelerde yaşayan Türkler olarak ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemize bilgi, tecrübe ve teknoloji olarak vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Bu yatırım için Tokat’ı seçmemizin nedeni, stratejik ve lojistik açıdan avantajlı bir konumda olması. NATO kriterlerine uygun mühimmat üretimi yapmak istiyoruz. İnşaatın başlaması, kaba inşaat ve makine montajları gibi aşamalar önümüzde. Temel atma töreninde devlet büyüklerimizin katılımı bize şeref ve enerji verecektir.”

 

Muhabir: Burhan Arar