Tokat Böreği tarifi, İsmi hanımın özel tarifi ile karşınızda. Bu lezzetli ve farklı böreği sabah kahvaltılarında, beş çaylarında ya da ara öğünlerde afiyetle tüketebilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar su
Tokat Böreği Yapılışı:
-
Hamurun Hazırlanması:
- İlk olarak derin bir cam kap alın ve içine unu koyun. Unun ortasını havuz şeklinde açın.
- İçine mayayı ekleyin ve ılık su ile eritin.
- Sonrasında sıvı yağ ve tuzu ekleyerek, kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
-
Hamurun Şekillendirilmesi ve Kızartılması:
- Dinlenen hamuru elinizle yuvarlaklar şeklinde açın. Hamurun ortasına bir delik açın.
- Tavaya sıvı yağ koyarak, hamurları kızgın yağda iki taraflı olarak kızartın.
- Tüm hamurlar arkalı önlü kızardıktan sonra, servis tabağına alın.
Servis ve Sunum:
- Tokat Böreği sıcak olarak servis edilmelidir. Sabah kahvaltılarında çay eşliğinde ya da beş çaylarında misafirlerinize sunabilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun!
Muhabir: Burhan Arar