Katmer tarifi, geleneksel lezzetlerden biridir ve evde yapımı oldukça kolaydır. İşte, nefis katmerler için gerekli malzemeler ve adım adım tarif:
Malzemeler:
1 bardak ılık süt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
Un
İçi için:
2 kaşık eritilmiş tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
Üzeri için:
Tereyağı
Nasıl Yapılır?
Derin bir kapta ılık sütü, tuzu ve mayayı karıştırın.
Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edin ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye ayırın.
Bezelerden birini alıp un kullanarak yufka büyüklüğünde açın.
Bir kapta eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırın. Bu karışımın yarısını açtığınız yufkanın üzerine sürün.
Yufkayı ortadan kesin ve iki yarım daire parçası elde edin.
Katmerleri kıvırıp yağın donması için buzdolabında yarım saat bekletin.
Diğer hamur parçası için işlemleri tekrarlayın.
Yarım saat sonra her katmeri az miktarda un serpip açın ve kızgın tavada arkalı önlü kızartın.
Tavada pişirdikten sonra üzerlerini tereyağı ile yağlayarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Bu pratik ve lezzetli katmer tarifiyle evinizde enfes bir kahvaltı veya çay saatleri düzenleyebilirsiniz. Tel tel dağılan bu nefis lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!