Tek bir yufka ile çözülmüş bu börek, ekonomik oluşu ve kolay pişirilmesi ile favori tariflerinizden ayrılacaksınız.

Malzemeler:

  • 1 adet böreklik hazır yufka
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 – 150 gram beyaz peynir
  • Taze maydanoz
  • Tuz
  • Kızartmak için 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlık Aşaması:

  1. İlk olarak 2 adet yumurtamızı bir yapı içerisine kırıp iyice çırpıyoruz.
  2. Art arda ürün ilave ediyoruz ve birlikte homojen bir kıvam alana kadar çırpma işlemine devam ediyoruz.
  3. Beyaz peynirimizi ve ince doğradığımız maydanozları bu karışıma ekliyoruz. Peynirin tuzunu da göz önünde bulundurarak, damak zevkinize göre tuza ulaşabilirsiniz.
  4. Böreklik hazır yufkamızı ortadan ikiye katlayıp, şeritler halinde kesiyoruz.
  5. Kesilen yufka şeritlerini de yumurtalı karışıma ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  6. Tavamızı ısıtıp, sıvı yağımızı ekledikten sonra hazırladığımız börek harcını tavaya döküyoruz.
  7. Orta derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından diğerini da doldurmak için çeviriyoruz.
  8. Altın rengi alan, mis gibi kokan böreğimizi sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Not: Böreğimizin lezzet sırrı, beyaz peynirin tazeliğinde ve maydanozun ferahlıkta gizli. Kullanacağınız malzemelerin tazeliğine dikkat ederek bu eşsiz lezzeti her zaman yakalayabilirsiniz.

Ellerinize sağlık! Sıcacık bir tavada çözülmüş bu lezzetle günün her saati mümkün bir mola verilebilir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi