Tavuk Dünyası'nın meşhur Bi Köri yemeğini evde yapmaya ne dersiniz? Bu tarifle, lezzetiyle damak çatlatan bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tavuk göğsünü sirke, sarımsak, kekik, karabiber ve tuz ile marine edip, süt ve köri ile pişirerek harika bir lezzet yakalayacaksınız. Yanında zerdeçallı makarna ve tereyağı-nane sosu ile mükemmel bir uyum sağlayacaksınız. İşte malzemeler ve yapılışı.

Tavuk Dünyası Bi Köri Tarifi

Malzemeler:

Tavuk Marinesi İçin:

3 parça tavuk göğsü
4 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Eti Pişirirken Eklenecekler:

Bu Tarifle Soğuk Kahve Keyfi Bir Başka: Evde Kolayca Hazırlayın Bu Tarifle Soğuk Kahve Keyfi Bir Başka: Evde Kolayca Hazırlayın

1 çay bardağı süt
1,5 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı kekik

Makarna İçin:

Yarım paket makarna
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz

Makarna Sosu:

2 çay kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Tavuk Göğsünü Hazırlayın:

Tavuk göğsünü doğrayın ve marine malzemelerini karıştırma kabına alarak karıştırın.
Tavuğu bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
Buzdolabında bir saat bekletin.

Makarnayı Hazırlayın:

Makarnanın suyunu ocağa alın ve içine zerdeçal ilave edin.
Su kaynayınca makarnayı ve tuzu ekleyip pişirin.
Haşlanınca suyunu süzün.

Makarna Sosunu Hazırlayın:

Tencereye sıvı yağ ve tereyağı ekleyin.
Naneyi ilave edip yağı eritin.
Süzülen makarnayı ekleyip harmanlayın.

Tavukları Pişirin:

Tavukları kızgın tavada yüksek ateşte pişirin.
Etler sotelenince içerisine sütü ilave edip biraz pişirin.
Ardından köri ve kekik ekleyip biraz daha pişirin.

Servis Edin:

Tavukları, zerdeçallı makarna ve salata ile birlikte servis edin.

Bu tarifle, Tavuk Dünyası'nın meşhur Bi Köri yemeğini evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Tavuk göğsünü sirke, sarımsak, kekik, karabiber ve tuz ile marine edip, süt ve köri ile pişirerek harika bir lezzet yakalayacaksınız. Yanında zerdeçallı makarna ve tereyağı-nane sosu ile mükemmel bir uyum sağlayacaksınız. Tavuk göğsünü doğrayıp marine malzemeleri ile karıştırın ve buzdolabında bir saat bekletin. Makarnanın suyunu ocağa alıp zerdeçal ekleyin, kaynayınca makarnayı ve tuzu ilave edip pişirin. Süzülen makarnayı sıvı yağ, tereyağı ve nane ile hazırlanan sosla harmanlayın. Tavukları kızgın tavada yüksek ateşte pişirip, süt, köri ve kekik ekleyerek pişirmeye devam edin. Tavukları, zerdeçallı makarna ve salata ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker