Tavuklu Bohça Kebabı Malzemeleri

500 gram tavuk göğsü

1 adet kuru soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı salça

1 diş sarımsak

1 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Krep Hamuru İçin;

2 adet yumurta

2 su bardağı süt

9 yemek kaşığı un

1 çay kaşağı tuz

Beşamel Sos İçin;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Üzeri İçin;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın. Tavukları ilave edip hafif renk alana kadar pişirin ve başka bir tabağa alın. Aynı tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Daha sonra küçük küpler halinde doğradığınız havucu ve patatesi ilave edin ve 2 dakika kavurun. Daha sonra salçayı ilave edin biraz daha kavurun ve 1 su bardağı su, bezelye, tuz ve karabiberini ilave edip kapağını kapatın havuç ve patatesler pişene kadar kısık ateşte pişirin.Krep hamuru için karıştırma kabına yumurta, süt, un ve tuzu alıp güzelce karıştırıyoruz. Krep tavasını ocağa alın ve az yağ döküp krep hamurundan 1 kepçe alıp arkalı önlü pişiriyoruz.

Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.

Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun üzerine 2 su bardağı sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. En son tuz ve karabiber ilave edip ocağı kapatın.

Kreplerin içine tavuklu karışımdan biraz koyup bohça şeklinde sarıyoruz ve büyük boy borcama diziyoruz. Bütün krepler bittikten sonra üzerlerine beşamel sos sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi