Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz, enfes fırınsız tatlı tarifiyle çikolata krizlerinizi giderin. Bisküvi, çikolata ve sütten harika bir lezzet: Fırınsız tatlı tarifi. Bu tatlıyı yapmak için fırına ihtiyacınız yok. İşte, çikolata krizlerine birebir olan bu lezzetli tarifi adım adım açıklıyoruz.

Fırınsız Tatlı Tarifi: Bisküviyle Yapabileceğiniz Enfes Bir Tatlı

Fırınsız tatlı, çikolata krizlerine birebir olan bu lezzetli tarifle kısa sürede hazır hale gelir. Malzemeleriniz hazırsa, hemen yapılışına geçelim.

Fırınsız Tatlı İçin Gereken Malzemeler:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
3 yemek kaşığı kakao (silme)
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
80 gr sütlü veya bitter çikolata
2,5 paket eti kakaolu bisküvi

Fırınsız Tatlı Yapılışı:

Malzemeleri Karıştırın: Tencereye süt, şeker, kakao, vanilya ve nişastayı alarak çırpın. Ocakta devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Kıvamını Alın: Kıvam alınca altını kısıp, 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve çikolatayı ekleyerek karıştırın.
Bisküvileri Dizme: 20x20 ebatlarındaki borcama, bisküvilerden bir sıra dizin. Üzerine sıcak sostan biraz dökün, her bisküviye geldiğinden emin olun.
Katmanları Oluşturun: Üzerine tekrar bir sıra bisküvi ve sos, sonra tekrar bisküvi ve sos şeklinde tamamlayın. Bu şekilde üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın.
Sosu Hazırlayın: Arta kalan sosu tekrar ocağa alıp, biraz süt ekleyin ve kıvamını inceltin. Kaynayınca ocaktan alıp soğutun.
Son Dokunuş: Tamamen soğuduğunda, tatlınızın üzerine dökün ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Hiçbir ek süslemeye gerek kalmadan, saniyeler içinde bitecek olan tatlınız hazır.

Her Lokmada Çikolata Lezzeti: Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Her Lokmada Çikolata Lezzeti: Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi

Afiyet olsun!

Püf Noktası:

Hazırladığınız sosun topaklanmaması için devamlı karıştırarak pişirin. Yapmış olduğunuz bu tatlı, 1 gece buzdolabında bekletilip öyle tüketilirse daha lezzetli olur.

Muhabir: Murat Onur