Kış günlerinin soğuk sabahlarında veya sıcak bir çayın yanında tüketilecek en güzel atıştırmalıklardan biri de tahinli rulo çörektir. Hem yapımı pratik hem de lezzeti muhteşem olan bu çörek, sofralarınızı şenlendirecek.

Malzemeler
20 gram yaş maya veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1/3 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı ılık süt
50 gram margarin
İçi için 1 su bardağı tahin ve 1,5 su bardağı şeker
Üstü için 1 adet yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı susam

Yapılışı
Maya Hazırlama: Ilık sütte mayayı eritin ve şeker, tuz, yumurta ve margarini ekleyin.
Hamur Yoğurma: Unu ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
İç Harcı Hazırlama: Tahin ve şekeri karıştırarak iç harcı hazırlayın.
Hamuru Açma ve Dolgu Uygulama: Mayalanan hamuru açın, tahinli karışımı sürün ve rulo şeklinde sarın.
Dilimleme ve Pişirme: Ruloyu dilimleyin, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve fırında pişirin.
Bu tarif, tahin dolgusu ve yumuşak hamuruyla kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize eşsiz bir tat katacak. Pratik yapılışı ve doyumsuz lezzetiyle, tahinli rulo çörek tarifi mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çörek, misafirleriniz için de harika bir seçim olacaktır. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Editör: Haber Merkezi