Ünlü şef Songül Kaya'nın imza attığı kuru yufka tatlısı, damakları fethediyor! İşte bu benzersiz tatlı tarifiyle mutfakta fark yaratma sırası sizde!
Malzemeler:
- 8 adet kuru yufka
- 125 gr Bizim Yağ Margarin (eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Tepsiyi yağlamak için 1 tatlı kaşığı (15 gr) Bizim Yağ Margarin
Şerbeti için:
- 5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Şerbet için suyu ve toz şekeri bir tencereye alın. 1-2 damla limon suyu ekleyip kaynatın ve soğuması için bekleyin.
- Yufkaları bir örtü üzerine serin ve suyla nemlendirerek yumuşatın.
- Yağladığınız fırın tepsisine ilk yufkayı serin. Üzerine eritilmiş margarin sürün.
- 5-6 dakika kavrulmuş ceviz içi ve nişasta karışımını yufkanın üzerine serpin.
- Bu işlemi tüm yufkalar için tekrar edin.
- Hazırladığınız yufkaları baklava dilimi şeklinde kesin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Soğumuş şerbeti tatlının üzerine dökün ve bir gün dinlendirin.
- Tatlıyı soğuk servis yapın. Afiyet olsun!
Editör: Haber Merkezi