Bu yaz günlerinin sıcak, birde kara sinekler,sivri sinekler ve üvezler sizi rahatsız ediyorsa vay halimize yandınız hem de keten helvası gibi.

        Evet ne yazık ki ediyor bu saydıklarım. Şehrimizde  Irmak geçmesi nedeniyle bu sayılan yaratıklar için uygun ortam mevcut olduğundan gerekli önlemler alınmaması durumunda işler vahim. Belediyemiz ana arteleri ilaçlıyor her gün mü bilmiyorum. Ancak  sokaklara sanırım  girilmiyor bu konu ile ilgi belediyemize internet ortamında mesaj bıraktım ve bekledim iki hafta sonra cevap geldi bugün ilaçlandı diye.

          Belediyemiz sağ olsun ilaçlamayı yaptı ve tarafıma de bilgi notu gönderdi, ya sonrası isteğimiz bir gün için değil tüm sezon boyunca ya şamildi. Bu konuda beklentimiz bu sıcaklı günlerin özellikle gecelerini sorunsuz geçirme. Bu konu ile ilgili gerekli tedbir ve çalışmalar belediyemizin yapacağında hiç şüphe duymuyoruz.

         Ayrıca yollara bazı şahıslarca gelişi güzel park edilmez, misafir park yeri, park eden araç çekilir gibi kendi başına levhalar koyarak özel park yeri oluşturmuşlar. Bunların hiç bir yasal yönü bulunmamakta ise de müdahale eden mercii de olmayınca bir hak niteliğine  sanki kavuşmuş. Bunlara da derhal son verilmeli levha koyma kaldırma yetkisi sadece yetkili idareye ait olduğu uygulamada da gösterilmelidir.

     Bilindiği gibi halka hizmet hakka hizmettir. Bu düşünce her zaman her işte idarede/ belediyemizde parola olmalı ve olaylara bu eksen üzerinde bakılmalıdır. İşte o zaman hep kazan kazan olur.

       Bu gibi konular basit olmakla beraber can sıkıcı bir özellik taşımakta, belediyemizden beklentimiz  bu gibi konuları konu olmaktan çıkarmalıdır.  Hizmet noktasında sınır tanımayan belediyemiz bunun da gereğini elbette yapacaktır. Belediyemizde tüm sezon boyunca cadde ve sokak  demeden tüm şehrimiz sineklere karşı ilaçlanmasını istiyoruz/ bekliyoruz  ve dolayısıyla da bizlerde rahat bir ortamda yaşam hakkımızı inşallah kullanacağız. Levhalar konusunda da gerekli adımlar atılarak bunlara da bir çekidüzen  verileceğini halk olarak beklemekteyiz.

 Bizden söylemesi.