Sarımsaklı yoğurtlu bulgur köftesi tarifi ile lezzetli ve pratik bir yemek yapmaya ne dersiniz? Bu tarif hem damaklarda hem de gönüllerde taht kuracak! Bulgur köftesinin sarımsaklı yoğurtla buluşmasıyla ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor! Bu tarifi denemek için daha ne bekliyorsunuz? İşte sarımsaklı yoğurtlu bulgur köftesi tarifi:

Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi

Malzemeler

Köftesi için:

1 su bardağı ince köftelik bulgur
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı sıcak su (200 ml)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yoğurt sosu için:

2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Çeyrek demet dereotu
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Bulguru ve İrmiği Hazırlayın: Yoğurtlu bulgur köftesi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına ince bulguru ve irmiği alın. Üzerine sıcak suyu ekleyerek karıştırın ve üzerini streçleyerek 15 dakika kadar bekletin.

Harç Hazırlama: Suyunu çekip şişen bulgura yumurta, karabiber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Hazırladığınız harçtan parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Ellerinizin yapışmaması için ara sıra ıslatmayı unutmayın.

Köfteleri Haşlayın: Tüm harç bittikten sonra hazırladığınız köfteleri kaynar suya bırakın. Köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar, yaklaşık 10-15 dakika haşlayın.

Yoğurtlu Sos Hazırlayın: Köfteler haşlanırken yoğurtlu sosu hazırlayın. Uygun bir kap içerisine yoğurdu alın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek çırpın.

Köfteleri Süzün: Haşlanan köfteleri tel süzgeç yardımıyla sudan alın ve ilk sıcaklığının çıkması için bir kenarda bekletin.

Yağ ve Biber Hazırlığı: Sos için uygun bir tavaya zeytinyağını alın ve kızdırın. Yağ kızdıktan sonra toz kırmızı biberi ekleyin, bir iki tur karıştırın ve ocaktan alın.

Servis: İlk sıcaklığı çıkan köftelerin üzerine önce yoğurtlu sosu, ardından kızdırdığınız toz biberli yağı gezdirin. Üzerine biraz da dereotu serpiştirerek servis edin.

Tadına Doyum Olmayan Yaban Mersinli ve Cevizli Kurabiye Tarifi Tadına Doyum Olmayan Yaban Mersinli ve Cevizli Kurabiye Tarifi

Bu nefis ve pratik tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Sarımsaklı yoğurtlu bulgur köftesi tarifi ile hem ekonomik hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bu tarifle sofralarınıza yepyeni bir tat katacaksınız. Deneyenler, bu muhteşem lezzeti sevdikleriyle paylaşmayı ihmal etmesinler!

Muhabir: Burhan Arar