Çay saatlerinize renk katacak bir tarif arıyorsanız, sakallı poğaça tam size göre! Görselliği ve lezzetiyle dikkat çeken bu poğaçalar, fırından çıktıktan sonra krem peynir ve maydanoz ile 'sakal' görünümü kazanıyor. Bu özel tarif, adım adım anlatımıyla, evde kolayca sakallı poğaça yapmanızı sağlayacak.

Sakallı Poğaça Malzemeleri:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya (42 gram)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
6,5 su bardağı kadar un
İç malzemesi için 1 paket krem peynir ve 1 adet yuvarlak beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı:

Yoğurma kabına ılık su, süt, yaş maya ve şeker ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle örtün ve 5 dakika mayalanmasını bekleyin.
Sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını ekleyin ve karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın ve mayalanması için 30 dakika bekletin.
Hamuru tekrar yoğurup havasını alın ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Hamur parçalarını tepsiye dizin ve üzerlerini bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan poğaçaları soğutun, aralarını kesin ve iç harcı doldurun.
Krem peynirli iç harcı, poğaçanın kesik yerine sürün.
Kesik yerdeki beyaz peyniri maydanoza bulayıp 'sakal' görünümü oluşturun.
Sakallı poğaça tarifi, hem görsel hem de lezzet açısından sizi ve sevdiklerinizi etkileyecek. Her adımı kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tarif ile pastane kalitesinde poğaçalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi