Yoğurtlu Brüksel lahanası, öğrencilerin en çok beğendiği yemek tarifleri arasında yer alır. Bu tarifin hazırlanışı oldukça kolaydır. Öncelikle, Brüksel lahanalarının dış yapraklarını çıkarın ve ortadan ayırın. Suyu kaynatın ve kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz, limon ve lahanaları atın. Lahanaları haşladıktan sonra, yoğurdu sulandırarak üstüne dökün ve muskat rendesi ile süsleyin. Yoğurtlu Brüksel lahanası tarifiniz hazır!

Yoğurtlu Brüksel lahanası tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

1 kilo Brüksel lahanası
1,5 litre kaynar su
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt + biraz tuz
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı dolusu Tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber1
Tarifin hazırlanışı ise şu şekildedir:

Lahananın en dış yapraklarından 2-3 tanesini çıkarıp atın.
Saplarından biraz kesip bol suyla yıkayın ve süzün.
Geniş bir tencere içinde kaynar su, tuz ve lahanalarınızı 25 dakika orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Aşırı yumuşayıp dağılmamasına dikkat edin, çatalla kontrol etmeniz yeterli.
Pişmiş lahanalarınızın suyunu süzüp soğumaya bırakın (dileyen soğuk suya tutup süzebilir daha çabuk soğuyacak ve daha diri kalacaktır tercih size kalmış).
Servis tabağına lahanalarınızı alın.
Üstüne sarımsaklı yoğurdunuzu dökün.
En üstede tereyağında kızdırılmış biberi gezdirip servis edin

Editör: Haber Merkezi