15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri saat 12.00'de Merkez Camii'nde okutulan mevlit programı ile başladı. Ardından, saat 13.15'te ilçe şehir mezarlığında bulunan şehit kabirleri ziyaret edildi.  Altıparmak Mahallesi'nde ikamet eden 15 Temmuz gazisi ziyaret edilerek devam eden program, akşam 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda icra edilen etkinliklerle son buldu.

Programa, Kaymakam Ahmet Tan ile birlikte Belediye Başkanı Ergül Ünal, Cumhuriyet Savcısı Çağlar Toprak, Hakim Rıfat Pamuk, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, il encümenleri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği program, tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Belediye Başkanı Ergül Ünal'ın konuşmasının ardından Kaymakam Tan, günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Tan, "15 Temmuz Destanını selamladığımız bu anlamlı günde; okunan hatm-i şerifleri, duaları, Kur'an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor ve ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum," ifadeleri ile sözlerine başladı.

"Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş olan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir," diyen Kaymakamımız, "Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır," dedi.

Tan, Fetö'nün 15 Temmuz ihanetini hatırlatarak, "Fetö, inancımızı, ibadetlerimizi, milli ve manevi değerlerimizi istismar etmiş, istiklalimizi ve istikbalimizi hedef almıştır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, devletimizin bekasına, milletimizin canına kastetmiştir," dedi. Gençlerimizi ailelerinden koparmak ve vatan sevgisini söküp atmak için her türlü hile ve tuzağa başvurduğunu belirtti.

Reşadiye’de İngilizce, Bilgisayar ve Okuma Yazma Kursları Başlıyor Reşadiye’de İngilizce, Bilgisayar ve Okuma Yazma Kursları Başlıyor

Tan konuşmasında, "Bu kalkışma, ihanet ve darbe girişimi karşısında 'Halkın gücünün üstünde bir güç yoktur' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatansever mensupları ve emniyet güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonucunda ülkemize ve devletimize sahip çıkmıştır. Devletimiz, Türkiye Yüzyılı minvalinde dış politikada, enerjide, savunma sanayinde, ulaştırma ve altyapıda, teknoloji, uzay, havacılık, eğitim, sağlık gibi alanlardaki başarılı atılımlarını sürdürecektir," dedi. Demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimizin sonsuza dek süreceğini vurguladı.

Konuşmasının son bölümünde, "Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. O geceyi aydınlık sabahla buluşturanlara bin selam olsun," ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Program, gece saat 00.13'e kadar konferans, şiir, video gösterileri gibi çeşitli etkinlikler ve ikramlarla devam etti. 00.13'te eş zamanlı olarak okunan sala ile tamamlandı.

Reşadiye3 T O K A T H A B E RReşadiye2 T O K A T H A B E RReşadiye1 T O K A T H A B E R

Muhabir: Burhan Arar