Zengin bir vitamin, mineral ve lif kaynağı olarak nohut, kilo yönetimine yardımcı olmak, sindirimi iyileştirmek ve hastalık riskinizi azaltmak gibi çeşitli sağlık yararları sunabilir. Ek olarak, bu baklagil protein açısından yüksektir ve birçok vejetaryen ve vegan yemeklerinde etin yerini mükemmel bir şekilde alır.
Pilavlardan sulu yemeklere, salatalardan mezelere birçok yemeğe lezzet katan haşlanmış nohut ile Ramazan sofralarınıza hem faydalı hem protein deposu enfes lezzette bir salata çeşidi ilave edeblirisiniz.
Nohut Salatası İçin Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet közlenmiş kapya biber
4-5 adet kornişon tursu (küp küp doğranmış)
3-4 dal dereotu (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Nohut Salatası Nasıl Yapılır?
Uygun bir tavaya zeytinyağı ekleyip kokusu çıkana kadar salçayı kavuralım. Üzerine haşlanmış nohudu ekleyip 3-4 dakika orta ateşte kavuralım.
Nohutlar hafif ılıdıktan sonra uygun bir kap içerisine alalım.
Üzerine közlenmiş biber, soğan, korniş tursu, dereotu, narekşisi ve tuzu ekleyip hepsini karıştıralım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun