Körili mantarlı tavuk malzemeler

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 4-5 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 100 ml. krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK YAPILIŞI

  • Öncelikle tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
  • Tavuk göğsünü küçük küçük kesin. Tereyağı eriyince tavukları içine alarak kavurun.
  • Mantarları temizledikten sonra doğrayın ve tavukların üzerine ilave edin.
  • Havuç ve kırmızı biberleri de uzun uzun doğrayın. Ardından tavaya ekleyin.
  • Tavukların üzerine köri, tuz ve karabiberi ekledikten sonra birkaç kez daha karıştırın.
  • Ardından kremayı ekleyerek ocağın altını kısın.
  • Tavukları kremayı çekinceye kadar ocakta pişirin.
Editör: Haber Merkezi