Körili mantarlı tavuk malzemeler
- 250 gram tavuk göğsü
- 4-5 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı köri
- 100 ml. krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
KÖRİLİ MANTARLI TAVUK YAPILIŞI
- Öncelikle tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Tavuk göğsünü küçük küçük kesin. Tereyağı eriyince tavukları içine alarak kavurun.
- Mantarları temizledikten sonra doğrayın ve tavukların üzerine ilave edin.
- Havuç ve kırmızı biberleri de uzun uzun doğrayın. Ardından tavaya ekleyin.
- Tavukların üzerine köri, tuz ve karabiberi ekledikten sonra birkaç kez daha karıştırın.
- Ardından kremayı ekleyerek ocağın altını kısın.
- Tavukları kremayı çekinceye kadar ocakta pişirin.
Editör: Haber Merkezi