Tokat'ın sosyal medyada birbirinden nefis tarifleriyle adından söz ettiren en tatlı dilli güler yüzlü teyzesi Müfide Ersoy'dan enfes bir Tokat çemenli madımak tarifi geldi. Yaz aylarından hazırladığı ve buzluktan çıkardığı madımağı kaynar suda pişiren Fenomen Müfide Teyze, diğer yanda soğan ve kıymayı kavurup küçük küçük parçalanmış pastırma ile madımağın olmazsa olmazı Tokat Çemeni ve baharatlarını ekleyerek hazır hale getirdi.
Madımak pişirirken püf noktalarından da bahseden Müfide Teyze soğan harcına salça koymayı tercih etmediğini belirtirken bulguru da madımağın üstünü örtecek kadar ilave ettikten sonra pişen karışımları harmanladı. Müfide teyze ağır ateşte yaklaşık 3 saat pişirdiği madımağı yeşil soğan ve Tokat Ev ekmeği ile servis etti.