Çorum'un Eşsiz Lezzeti: Çatalaşı Çorbası Tarifi ile Sofralarınıza Lezzet Katın Çorum'un Eşsiz Lezzeti: Çatalaşı Çorbası Tarifi ile Sofralarınıza Lezzet Katın

Tokat Habermüfi1

Yaptığı lezzetli yemekleri ve samimi davranışları ile Tokatlıların Müfide Teyzesi olan Müfide Ersoy, yaptığı birbirinden güzel yemekleri youtube kanalında paylaşmaya devam ediyor. Tokat'a özgü bir çok yemeğin yapılışını ve püf noktalarını anlatan gerek Tokat'tan gerek birçok farklı ilden hatta ülkeden takipçisi olan Müfide Ersoy bu kez enfes bir patlıcan kızartma tarifi verdi. Çıtır çıtır bu tarif kızartma sevenlerin vazgeçilmezi olacak. 
Tokat Habermüfi2Müfide Teyze'nin Patlıcan Kızartma tarifi:
Malzemeler: 4-6 tane orta boy patlıcan, 2 yumurta, 2 kaşık nişasta, 2 kaşık mısır unu, 1 kaşık normal un, kızartmak için sıvı yağ 

Tokat Habermüfi3Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra baş kısmı bütün kalacak şekilde boydan 4-6 parçaya ayırıyoruz. Ardından patlıcanları tuzlayıp 10 dakika kadar bekletiyoruz. Ardından sudan geçirip havlu kağıtla suyunu alıyoruz. Bir yanda 2 yumurta ve 2 kaşık nişastayı çırpıyoruz. Diğer bir tabakta 2 kaşık mısır unu ve 1 kaşık unu karıştırıyoruz. Patlıcanları önce yumurtalı karışıma daha sonda mısır unlu karışıma iyice bulayıp kızgın yağda çevire çevire kızartıyoruz. 
Arzuya göre sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ-pul biber karışımı ile servis edin. Veya pul biberli yoğurt ile yiyebilirsiniz. 

Muhabir: Mihriban Koçaker