Pratik ve lezzetli mısır unlu poğaça tarifiyle tanışın! Yiyen herkesin tarifini soracağı bu poğaça ile mutfakta harikalar yaratacaksınız. Hem lezzetli hem de pratik bir hamur işi yapmak isteyenler için mısır unlu poğaça tarifi ideal bir seçenek. Kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi ve davetlerinizi şenlendirecek bu tarif, adım adım anlatımıyla karşınızda.

Her Lokmada Çikolata Lezzeti: Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Her Lokmada Çikolata Lezzeti: Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için:

100 gr beyaz peynir

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı

Hamuru Hazırlayın:

Uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığınız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu alın.
Tüm malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştırın. Hamur, ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı oluncaya dek yoğurun.

Hamuru Şekillendirin:

Toparladığınız hamuru tezgaha alın ve bıçakla 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle rulo yaparak bezelere ayırın.
Bezeleri yuvarlayın ardından bir miktar genişletin. İçerisine peynirli iç harcını ilave edin.

Poğaçaları Hazırlayın:

Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını güzelce sürün. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpin.
Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atın.

Pişirin:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirin.
Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar