Çayın yanına ne yapsam diye düşünenlere enfes bir öneri: Sultan Sarması! Bu hafif ve lezzetli tatlıyla misafirlerinizi büyüleyin. Evde kolayca yapabileceğiniz Sultan Sarması tarifiyle misafirlerinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunun. İşte adım adım Sultan Sarması yapımı ve püf noktaları...

Sultan Sarması Tarifi

Malzemeler:

Dış Kaplama İçin:

2 su bardağı Hindistan cevizi

Krem Şanti İçin:

1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Kakaolu Muhallebisi İçin:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

Toz Antep fıstığı
Kırmızı meyveler
Hindistan cevizi

Yapılışı:

Muhallebinin Hazırlanması:

Bir tencereye un, toz şeker ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
Ardından 1 litre sütü yavaş yavaş ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Karışımı orta ateşte pişirmeye başlayın. Muhallebi pişerken sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Muhallebi koyulaşıp baloncuklar çıkarmaya başladığında tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Muhallebinin Tepsiye Yayılması:

Fırın tepsisini alın ve 2 su bardağı Hindistan cevizini güzelce her yerine yayın.
Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine dikkatli bir şekilde yayarak eşit şekilde dağıtın.
Muhallebiyi bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Zamanınız yoksa muhallebi donana kadar bekletebilirsiniz.

Krem Şantinin Hazırlanması:

Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve buzdolabında bekletin.

Sadece 10 Dakikada Hazırlayın: Pratik ve Lezzetli Acuka Tarifi Sadece 10 Dakikada Hazırlayın: Pratik ve Lezzetli Acuka Tarifi

Sultan Sarmasının Hazırlanması:

Donmuş muhallebiyi buzdolabından çıkarın ve 8 eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız krem şantiyi muhallebinin üzerine sürün.
Dikdörtgen kestiğiniz parçaları spatula yardımıyla rulo şeklinde dikkatli bir şekilde sarın.
Muhallebinin donmuş olmasına dikkat edin, aksi takdirde sararken zorluk yaşayabilirsiniz.

Servis:

Rulo haline getirdiğiniz muhallebileri servis tabağına alın.
Üzerine toz Antep fıstığı, kırmızı meyveler ve Hindistan cevizi serperek servise hazırlayın.

Sonuç

Sultan Sarması, çayın yanında misafirlerinize sunabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Bu enfes tarifle mutfakta harikalar yaratabilir ve misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak kolayca hazırlayabileceğiniz Sultan Sarması ile sofralarınıza şıklık ve lezzet katın!

Muhabir: Burhan Arar