Çay saatlerinize farklı bir tat katmak istiyorsanız, ıspanak pastası tarifi tam size göre! Ispanak sevmeyenlerin bile bayılacağı bu pasta, tadına doyum olmayan ve oldukça ilginç bir lezzet sunuyor. İşte, ıspanaklı pastanın yapılışı ve püf noktaları...

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 çay bardağı süt (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
250 gram ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)
Krema İçin:
2,5 su bardağı süt (500 ml)
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

1. Ispanak Hazırlığı
Öncelikle yıkadığınız ıspanakları tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek ıspanaklar diriliğini kaybedene kadar 1-2 dakika haşlayın. Haşlanan ıspanakları soğumaları için soğuk suya batırıp süzün ve rondodan geçirerek püre haline getirin.

2. Kek Yapımı
Bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin ve malzemeler güzelce karışana kadar çırpın.

Ege'nin Lezzet Şaheseri: Orijinal İzmir Köftesi Tarifiyle Mutfakta Harikalar Yaratın Ege'nin Lezzet Şaheseri: Orijinal İzmir Köftesi Tarifiyle Mutfakta Harikalar Yaratın

Hazırladığınız kek harcını, tabanına pişirme kağıdı serdiğiniz kelepçeli kalıba (23 cm çapında) dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkararak ılıması için bekletin.

3. Krema Hazırlığı
Kreması için süt, toz şeker ve unu uygun bir tencereye alın. Tel çırpıcı ile karıştırarak pişirmeye başlayın. Krema koyulaşıp kaynamaya başladığında ocaktan alın. İçerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bir kenara alın ve ara ara karıştırmayı unutmayın.

4. Pasta Birleştirme
Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve üzerindeki kabarık kısmı bıçak yardımıyla kesin ve düzeltin. Ardından keki dikkatlice ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını servis tabağına aktarın ve üzerine soğuyan kremayı boşaltın. Spatula yardımıyla kremayı yayarak eşitleyin. Diğer keki de kremanın üzerine kapatın.

5. Üzeri için Krem Şanti
Soğuk sütle çırptığınız krem şanti ile pastanın her tarafını güzelce kaplayın. Dilerseniz pastanın üzerini elinizde ufaladığınız kek parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Sonuç

Ispanaklı pasta, hem göze hem de damağa hitap eden muhteşem bir lezzet. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu şaşırtıcı ve lezzetli pastayı mutlaka deneyin. Çay saatlerinize farklı bir renk katacak olan bu tarifle mutfakta yenilik yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker