Türk kahvesini sevmeyenlerin bile vazgeçemeyeceği bir kek tarifi ile karşınızdayız. Türk kahvesinin vazgeçilmez kokusu ve enfes tadı, bu tarifle kekle buluşuyor. Misafirlerinizi büyüleyecek olan Türk kahveli kek, tatlı krizlerinize çözüm olacak. İşte, damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Türk kahveli kek tarifi:

Çorum'un Eşsiz Lezzeti: Çatalaşı Çorbası Tarifi ile Sofralarınıza Lezzet Katın Çorum'un Eşsiz Lezzeti: Çatalaşı Çorbası Tarifi ile Sofralarınıza Lezzet Katın

Türk Kahveli Kek Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı silme un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:

Hazırlık: Kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.
Kuru Malzemeler: Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Sıvı Karışım: Küçük bir tavaya sıvı yağı, margarin, kakao, Türk kahvesi, tarçın ve bir bardak suyu ekleyin. Karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın.
Birleştirme: Hazırlanan sıvı karışımı yavaş yavaş unlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Yumurtalı Karışım: Yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice çırpın.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu süre fırından fırına değişiklik gösterebilir, bu yüzden pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın.
Servis: Kalıptan çıkan kekin üstüne dilerseniz çikolatalı sos hazırlayabilir veya pudra şekeri ya da Türk kahvesi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sonuç olarak, Türk kahvesiyle harmanlanmış bu muhteşem kek tarifi ile tatlı krizlerinize çözüm bulabilirsiniz. Türk kahvesinin dayanılmaz lezzeti ve eşsiz aromasıyla misafirlerinizi kendinize hayran bırakın. Bu pratik tarif ile hızlıca hazırlayabileceğiniz Türk kahveli kek, lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederiz!

Misafirlerinize özel, kahve aromalı bu lezzetli keki deneyin ve onları büyüleyin!

Muhabir: Burhan Arar