MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
SOSU İÇİN:
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta, şeker iyice çırptıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpın. Ardından kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamurunu oluşturun. Karışımı yağlanmış tepsiye ya da borcama dökerek 170 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.
Sos tenceresinde süt, toz şeker, sıvı yağ, kakao ve tuzu karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.