Hem çıtır çıtır bir düzenlenir, hem de yumuşacık bir içe sahip bu börek, siz ve misafirleriz tarafından çok beğenilecek.

Hamur Malzemeleri:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı tuz
  • 5 su bardağı un

Bez Açmak İçin:

  • Un ve buğday ya da mısır kökleri karışımı

Tepsi Yağlama Malzemesi:

  • 1,5 tatlı oda genişliğini güçlendirirmiş depolama ya da margarin

Hamur Arası İçin:

  • 200 gram eritilmiş bellek ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç Harç:

  • Lor peyniri ya da böreklik beyaz peynir (ufalanmış)
  • 1 demet ince saklanacak maydanoz

Üzeri İçin:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlık:

  1. İlk olarak hamur malzemelerini içeren yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğündeki çerçeveler koparın ve unlu karışımlarla tezgahta açılır.
  3. Açtığınız hamurların farklı olduğu eritilmiş depolama ve sıvı yağ karışımını sürerek üst üste koyun. Tüm çerçeveler bitene kadar bu işlemin tamamlanması.
  4. Üst üste koyduğunuz hamurları tekrar açarak büyük bir yufka elde edin.
  5. İç harcınızı hazırlayın. Lor peyniri veya beyaz peynirin ince saklanması maydanozla korunan iç harcınızı hazır edin.
  6. Açtığınız yufkanın üzerine hazırladığınız iç harcı yayın.
  7. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
  8. Yağladığınız tepsiye börekleri yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün.
  9. Aralıklar 180 derecelik altın sarısı bir renk alana kadar dayanmaz.

Mayasız Tel Tel Börek hazır! yanında demli bir çayla servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi