Hem çıtır çıtır bir düzenlenir, hem de yumuşacık bir içe sahip bu börek, siz ve misafirleriz tarafından çok beğenilecek.
Hamur Malzemeleri:
- 2 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı tuz
- 5 su bardağı un
Bez Açmak İçin:
- Un ve buğday ya da mısır kökleri karışımı
Tepsi Yağlama Malzemesi:
- 1,5 tatlı oda genişliğini güçlendirirmiş depolama ya da margarin
Hamur Arası İçin:
- 200 gram eritilmiş bellek ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harç:
- Lor peyniri ya da böreklik beyaz peynir (ufalanmış)
- 1 demet ince saklanacak maydanoz
Üzeri İçin:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlık:
- İlk olarak hamur malzemelerini içeren yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğündeki çerçeveler koparın ve unlu karışımlarla tezgahta açılır.
- Açtığınız hamurların farklı olduğu eritilmiş depolama ve sıvı yağ karışımını sürerek üst üste koyun. Tüm çerçeveler bitene kadar bu işlemin tamamlanması.
- Üst üste koyduğunuz hamurları tekrar açarak büyük bir yufka elde edin.
- İç harcınızı hazırlayın. Lor peyniri veya beyaz peynirin ince saklanması maydanozla korunan iç harcınızı hazır edin.
- Açtığınız yufkanın üzerine hazırladığınız iç harcı yayın.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
- Yağladığınız tepsiye börekleri yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün.
- Aralıklar 180 derecelik altın sarısı bir renk alana kadar dayanmaz.
Mayasız Tel Tel Börek hazır! yanında demli bir çayla servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Editör: Haber Merkezi