"MasterChef'de Yarışmacıları Zorlayan Tarif: Topik Mezesi Nasıl Yapılır?"

MALZEMELER

3 soğan

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı yenibahar

Yarım çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı kuş üzümü

Yarım su bardağı tahin

1.5 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

Tahin

Toz Antep fıstığı

TARİF

Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.

2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.

Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.

Editör: Haber Merkezi