Patates püresi ve tavuk sote, sofralarınızı şenlendirecek nefis ve pratik bir yemek. Kaşar peyniriyle fırında pişirilerek daha da lezzetli hale gelen bu tarifi, kolay adımlarla evde yapabilirsiniz. İşte patates püresiyle tavuk sote yapmanın püf noktaları ve detaylı tarifi.

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates Püresi İçin:
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tavuk Sote İçin:
500 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı bezelye
1 adet yeşil biber
1 adet küçük boy kapya biber
1 adet küçük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
Üzeri İçin:
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Patates Püresinde Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Patates Püresinin Hazırlanması
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Uygun bir tencereye alarak haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve bir kap içerisine alın. Üzerine tereyağı, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiber ekleyerek güzelce karıştırın. Ardından patates püresini 6 eşit parçaya bölerek top haline getirin.

2. Tavuk Sotenin Hazırlanması
Tavuk sote için, tavaya sıvı yağı ekleyin ve kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini ekleyerek kavurun. Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra doğradığınız soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates salçası, baharatlar ve haşlanmış bezelyeyi ekleyerek karıştırın. Suyunu da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.

3. Fırınlama Aşaması
Patates pürelerini fırın kabına dizin. Üzerine bardağın tabanı ile bastırarak çukur oluşturun. Oluşan çukurlara tavuk soteyi paylaştırın. Son olarak üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. Fırını üst ızgara ayarında 200°C’ye ayarlayarak 15 dakika pişirin. Sürenin sonunda patates püreli tavuk soteniz servise hazır. Afiyet olsun!

Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli

Sonuç

Patates püresi ve tavuk sote, hem pratik hem de lezzetli bir yemek arayanlar için ideal bir tarif. Kaşar peyniriyle zenginleştirilmiş bu yemek, misafirleriniz ve aileniz için harika bir alternatif olacaktır. Bu tarifi deneyerek mutfağınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Keyifli yemekler!

Muhabir: Burhan Arar