Hamur işlerine bayılanlar ve yeni lezzetler denemeyi sevenler için Kayseri yağlaması tarifi mükemmel bir seçenek! Bu lezzetli tarif, hem yapımı kolay hem de tadıyla herkesi mest ediyor. İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde tüketebileceğiniz bu muhteşem lezzetin tarifi şöyle:
Malzemeler:
Hamur için: 1 kg un, 1 tatlı kaşığı kuru maya, yarım çay bardağı sıvı yağ, ılık su, 1 çorba kaşığı tuz
İç harcı için: 1 kg orta yağlı kıyma, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 adet soğan, 5 adet sivri biber, 4 adet çarliston biber, 2 adet kırmızı biber, 3 adet domates, 2 çorba kaşığı salça, bir buçuk su bardağı su, tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Hamur için un, maya, sıvı yağ ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip yoğurun. Hamuru nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve bir oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın.
Harcı için kıyılmış soğanı sıvı yağ ile birlikte tencereye alın ve kavurun. Kıyılmış biberleri ilave edin ve birkaç dakika daha çevirin.
Kıyma ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Salça ve suyu ekleyin ve tüm malzeme özleşene kadar kaynatın. Tuz ve baharatları ekleyip tencereyi ocaktan alın.
Pişirdiğiniz hamurun üzerine hazırladığınız kıymalı iç harcı sürün. Hamur ve iç harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Yağlamaları üst üste koyup keserek servis yapın.
Bu kolay ve lezzetli Kayseri yağlaması tarifi, herkes tarafından sevilecek ve sofralarınıza farklı bir tat katacak. Afiyet olsun!