Kurban Bayramı'nda etin doğru şekilde kesimi, uygun koşullarda muhafazası ve hazırlanması, sağlıklı bir bayram geçirmek için elzemdir. Etin sindirimi zor bir besin olduğu için, özellikle bayram sabahları kahvaltıda tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kahvaltıda hafif yiyeceklerin ve ılık suyun tercih edilmesini öneriyor.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kırmızı etin yüksek doymuş yağ içeriği, kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyebilir. Görünür yağların etten ayrılması ve etli yemeklere ekstra yağ eklenmemesi gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar, etin yanında sebze ve salata tüketilmesinin demir emilimini artıracağını ve C vitamini açısından zengin besinlerle birlikte tüketilmesinin önemli olduğunu vurguluyor.Kurban Eti Nasil Dagitilir Kimlere Verilir Verilmez Tokat Haber

Kurban Etini Güvenli Saklama Yöntemleri

Etin hızla bozulabilecek bir gıda maddesi olduğunu hatırlatan uzmanlar, buzlukta en fazla 1 hafta, derin dondurucuda ise -30 derecede 3 aya kadar saklanabileceğini belirtiyor. Ayrıca, etlerin küçük parçalar halinde yağlı kağıda sarılarak dondurulması ve çözdürülmesi esnasında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Mangal Keyfi ve Sağlıklı Pişirme Teknikleri

Türk geleneği olan mangal keyfinde, etin ateşe yakın pişirilmesi kanserojen madde oluşumuna yol açabiliyor. Etin kor haline gelen kömürlerden yaklaşık 15 cm uzakta pişirilmesi öneriliyor. Yanmış et tüketiminin kanser riskini artırdığı unutulmamalıdır.650X344 Kurban Eti Nasil Tuketilmeli En Buyuk Yanlis Kurban Etinin Bekletilmeden Tuketilmesidir 1565175721395 Tokat Haber

Kimler Kurban Etini Dikkatli Tüketmeli?

Kurban etinin aşırı tüketimi, özellikle sindirim sorunları olanlar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için risk oluşturabilir. Sağlıklı bireylerin haftada 3-4 kez et tüketmesi yeterli olurken, kronik rahatsızlığı olanların bu miktarı haftada iki keze indirmeleri öneriliyor.

Muhabir: Burhan Arar